KOM IN OCH TANKA LITE DAGSLJUS

Garanterat dagsljus på Norrmalmstorg i november 2018

Tycker du att årstiden är mörk och tråkig kan ett besök på Norrmalmstorg pigga upp. Fram till den 25 november kommer en av torgets busskurer vara upplyst med dagsljusbelysning. Syftet är att dramatisera vilken skillnad riktig belysning gör under årets mörka månader. Smart LED, som ljuset kallas, har ett dagsljusliknande ljus – något som uppfattas positivt av kroppen.
I busskuren på Norrmalmstorg har vi i taket monterat speciella energisnåla LED-lampor som ger ett dagsljusliknande ljus. Smartare belysning finns inte. Dels blir du piggare av ljuset. Dels drar de mindre ström än vanliga LED-lampor. Med rätt ljus blir elever mindre trötta. Kollegor mindre griniga. Måndagar mindre måndagiga. Inte undra på att de kallas Smart LED™.

Adress: Busskuren på Norrmalmstorg (Smålandsgatan 14, Stockholm)

 

[mappress mapid=”3″zoom=”17”]

 

MONDEVERDE – FÖR EN LJUSARE VÄRLD

Vi heter MondeVerde och brinner för att göra världen lite ljusare. Att våra kunder också sparar pengar genom att gå över till Smart LED™ är inte heller så dumt. Kontakta oss så kan vi berätta mer.

Kontakta oss

 

Människan & Ljuset

Människan & Ljuset

Dagsljus är lika viktigt för hälsan som motion. Människan är gjord för att fungera som bäst när det är ljust ute. Ljus gör att man piggnar till rent biologiskt. Hjärnan får bättre fart och gör så att man tänker bättre och har mindre benägenhet att somna.
Läs mer ›

Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndighetens rapport påvisar hälsofrämjande effekter av dagsljus. Ljus har betydelse för regleringen av dygnsrytm, sömn- och vakenhetsrytm, humörreglering och aktivering (stressreglering).
Läs mer ›

Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöverket

Dagsljus är viktigt för hälsan skriver Arne Lowden, sömn- och stressforskare på Stressforskningsinstitutet i en ny rapport framtagen i samarbete med Arbetsmiljöverket. Sveriges nordliga breddgrader ger mindre naturligt dagsljus och global instrålning från solen under höst och vinter, så elektriska ljusalternativ behövs även för dagarbete.
Läs mer ›