fbpx

För oss människor, för företagen och för samhället i stort finns mycket att vinna på att ha rätt belysning där vi spenderar majoriteten av vår tid, oavsett om det är på jobbet, i skolan eller i våra offentliga miljöer. När arbetslivet och många fritidsaktiviteter flyttar in, är det extra viktigt att vi också fyller på med rätt typ av ljus.

 

BESTÄLL EN KOSTNADSFRI LJUSANALYS

 

SPRID ENERGI

Genom att låta dagsljusbelysning inomhus komplettera det naturliga ljuset, kan vi bibehålla ett härligare, hälsosammare liv, där piggheten får vinna över tröttheten. Både när vår moderna livsstil håller oss inomhus och särskilt här i Sverige under våra långa vintrar.

Den samlade forskningen visar att hälsofördelarna är enorma och att rätt ljus verkligen bidrar till en bättre hälsa, ett ökat välmående och till att vi får mer gjort under dagen.

SPAR ENERGI

Genom att byta ut era gamla lampor och armaturer mot moderna, miljövänliga och energieffektiva LED-lampor spar ni både energi och förbättrar er ekonomi. Med våra lösningar kan du dessutom ge dagsljusbelysning och ny energi till alla på arbetsplatsen.

Aldrig har det varit viktigare att tänka på mänsklighetens energianvändning och med effektiva moderna armaturer spar ni mer energi än det tidigare har varit möjligt. Speciellt under de mörkaste månaderna.

VÅR BIOLOGISKA DYGNSRYTM

Nobelpriset i medicin 2017 gick till upptäckten av hur vår biologiska klocka fungerar, hur den styrs av ljuset och hur funktioner ner i våra celler styrs av det ljus och mörker som omger oss. 2002 upptäcktes den så kallade tredje receptorn i ögat. När den exponeras för dagsljus reglerar den produktionen av sömnhormonet melatonin och vakenhetshormonet kortisol. Vår dagsljusbelysning efterliknar det naturliga dagsljusets styrka, färgtemperatur, ljusspektrum och skiftningar över dygnet för att kunna erbjuda samma hälsofrämjande och uppiggande effekt. Det innebär att vi även inomhus kan behålla vår naturliga dygnsrytm, med koncentrationstoppar under dagen, och en nedvarvning på kvällen som bidrar till en bättre sömn.

 

TILL REFERENSER

 

KONTAKTA OSS

Få en kostnadsfri ljusanalys

Börja ett ljusare liv redan idag

Fyll i formuläret nedan eller ring 08-765 80 50 

för att få veta mer om hur du kan få ett ljus som bättre stödjer din dygnsrytm och hälsa.

Du kan även boka en kostnadsfri analys av din lokal.

Kontaktformulär

  Namn

  Epost

  Meddelande

  VI ÄR EXPERTER PÅ LJUS OCH ENERGI

  Även om tekniken är avancerad så är vårt uppdrag enkelt. Vi ska spara energi åt samhället, och vi ska ge energi till människorna där i. Vår resa började med smart LED-belysning för att skapa en mer hållbar värld. Men nu vill vi också fånga ljusets mest värdefulla egenskap, det vill säga hur det bidrar till hälsa och välmående. Välkommen till en ljusare värld!

  Om du är nyfiken på hur man skapar det hälsosamma kontoret, ladda ner vår kontorsborshyr här