fbpx

 

 Smart LED™

SMART, SMARTARE, SMART LED™

Att installera eller byta ut din belysning till LED-belysning är en smart investering där du sparar både pengar och gör en god sak för miljön. Vill du vara ännu smartare kombinerar du din LED-belysning med styrning som anpassar din belysning efter t.ex. närvaro, tid eller dagsljus. På så sätt gör du ytterligare besparingar i både pengar och miljö. Vill du vara allra smartast väljer du vår Smart LED™-belysning där du genom styrning och smarta produktegenskaper maximerar din miljö- och energibesparing.

Vad är Smart LED™?

 

RÖRELSE- OCH NÄRVAROSTYRNING

Varför ha ljuset tänt när ingen är där?

Många industrilokaler, gator och garage har full belysning mitt i natten när ingen är där. Bara genom att installera en rörelsestyrd belysning som tänds när någon kommer, och släcks när personen går kan du minska din energiförbrukning avsevärt.

 

 

 

TIDSSTYRNING

Bättre belysning och energisnålare på väg 226Varför ska ljuset gå på full effekt mitt i natten?

Om du vet att det inte är någon rörelse i dina lokaler eller på din parkering, eller att det är lite trafik på en speciell vägsträcka nattetid kan du tidsinställa belysningen. På en väg som är mindre trafikerad mellan klockan 22-05 kan du genom att sänka belysningsflödet mellan dessa klockslag spara energi, miljö och pengar. En förutsättning för detta är dimbar belysning, en teknik som finns i alla våra LED-produkter.

 

LJUSSTYRNING

Varför ska belysningen vara tänd mitt på ljusa dagen?

Mitt på dagen när det är som ljusast behöver belysningen sällan vara på maxeffekt. Ljusstyrd belysning innebär att ljusnivån anpassas till rådande ljusförhållanden och belysnings sänks när det blir ljusare, och ökas när det blir mörkare. Genom ljusstyrd belysning kan du minska energiförbrukningen med ca 60% jämfört med vanlig konstant belysning. Förutsättningen för detta är dimbar belysning, en teknik som finns i alla våra LED-produkter.

 

DIMBAR BELYSNING

Varför helt tänt eller helt släckt?

Att komma till ett tomt och beckmörkt parkeringsgarage kan kännas obehagligt och ogästvänligt, men att ha belysningen på full effekt är slöseri med både pengar och energi. Med kombinationen ljus- eller tidsstyrning och dimbar belysning kan du skapa en välkomnande belysning i garaget även när lokalen är tom. Den dimbara belysningen är steglös och ljuset behöver varken vara helt tänt eller släckt utan du ställer in precis den ljusnivå du tycker passar.

 

 

Vill du veta mer?

Jag är redan intresserad och vill beställa min Smart LED-belysning

Beställ

 

Hur kan våra produkter vara mer energieffektiva än andra?

Utöver smarta styrningsmöjligheter och dimbar belysning har vår Smart LED-belysning egenskaper som i jämförelse med andra LED-armaturer kräver 40-50% mindre energi. Hur är det möjligt?

 

EFFEKT

Slösa ingen onödig energi

För att beskriva hur kraftfull en belysning är används begreppet effekt som mäts i enheten watt. Med vår Smart LED belysning kan du spara watt och effekt men ändå få optimalt ljus; om optimalt ljus kräver 60 watt och vår armatur har en maxeffekt på 90 watt kan vi med steglöst dimbara armaturer begränsa maxeffekten till 60 watt. På så sätt minskar vi energiförbrukningen med 30 watt och spara på både miljö och pengar.

 

LJUSSPRIDNING

Forma ljuset exakt som du vill ha det

För att spara så mycket energi som möjligt vill man ha en jämn ljusspridning över den belysta ytan. Med våra produkters långt utvecklade optikval kan du begränsa och fokusera belysningen till de ytor du önskar och på så sätt använda lägre effekt i belysningen. Du optimerar din belysning och du förbrukar mindre energi vilket sparar både pengar och miljö.

 

HÖGA LJUSFLÖDEN

Färre antal armaturer

Effektiva ljusdioder är en förutsättning för höga ljusflöden och effektiva belysningsarmaturer. Tack vare innovativ och avancerad produktutveckling är våra ljusdioder alltid enligt senaste tekniken och vi kan vi ta ut högre ljusflöden per armatur. Således behöver vi färre antal armaturer för att belysa ett område, en yta eller ett objekt.

 

STYRNINGSMÖJLIGHETER

Ändra ljuset efter väder och vind

Du kan övervaka, styra och energioptimera ditt belysningssystem via vår trådlösa styrning. Du styr armaturerna trådlöst på plats eller via internet på distans. Styrningen ger dig möjlighet att t ex sänka ljuset beroende på rådande väderförhållanden. Vid snöbelagd mark kan du trådlöst sänka belysningen eftersom snön reflekterar och skapar mer ljus. På sätt kan du åstadkomma en energibesparing på upp till 30%.

 

 

Kontakta oss

Jag vill ha mer information om en av marknadens mest energieffektiva belysningslösningar

Kontakt