fbpx

IKEA har investerat i energisnål och miljövänlig Smart LED-belysning till både kund- och personalparkering. För att öka synbarheten och säkerheten valdes dagsljusvita varianter med en färgtemperatur på 5500 Kelvin. 

Rätt parkeringsbelysning – för ökad trivsel och säkerhet

Vi lever i ett land där det är mörkt under stora delar av vinterhalvåret och där många människor gärna vistas utomhus. Att ha tillräcklig belysning där människor rör sig är viktigt för både säkerhet och trivsel.

Vi vinner alla på att parkeringar, parker, gångvägar, bilvägar, cykelstråk, lekparker och områden där människor rör sig eller vistas belyses på bästa sätt. Det ger ökad trygghet, större välbefinnande, en mer estetisk miljö och ett säkrare samhälle med färre brott.

Låt oss berätta mer om våra belysningslösningar utomhus och vad man ska tänka på när det gäller parkeringsbelysning.

Våra referenser

 

Vad ska man tänka på när man väljer parkeringsbelysning?

Att planera och installera belysning för en parkeringsplats är ofta en återkommande investering både för offentlig och privat verksamhet. Vi har stor erfarenhet av att hjälpa fastighetsägare, företag, kommuner och organisationer med att välja rätt belysning för parkeringsplatser, stora som små.

Ekonomi och miljö

Att välja den senaste tekniken inom områdesbelysning leder till stora besparingar både vad gäller elkonsumtion och miljö.

På MondeVerde arbetar vi med den senaste Smart LED™-tekniken som både är driftsäker och energisnål och kan minska både energikostnader och koldioxidutsläpp med upp till 80 %.

Genom att använda LED-belysning med lång livslängd bidrar man också till att negativ miljöpåverkan minskar tack vare lång livslängd hos produkterna.

Funktionellt och hållbart

Extra höga krav ställs på utomhusbelysning. Den ska stå emot väder, vind och eventuell skadegörelse. Våra produkter för utomhusbruk är anpassade efter svenska förhållanden och är stöttåliga och robusta.

LED-tekniken gör att behovet av underhåll minskar eftersom armaturernas livslängd är betydligt längre än med traditionell belysning. Tack vare att LED-lampor är kraftfulla och driftssäkra krävs ofta färre antal armaturer än med traditionell belysning.

 

Läs mer om hur vi hjälpte fastighetsbolaget Kungsleden göra en energibesparing på 75 procent >

Vid parkeringsområden och gångstråk har vår kund Finnslätten valt att installera en energisnål och miljövänlig stolparmatur som är lämplig för alla utomhusmiljöer som behöver en kraftfull belysning som exempelvis industriområden, idrottsplatser, naturområden. 

En bra ljusmiljö där människor känner sig säkra

Att lysa upp parkeringar är viktigt inte minst av säkerhetsskäl. Tillräckligt med ljus ökar förutsättningarna för att inbrott och skadegörelse inte ska ske. Det skapar trygghet för de som rör sig i området även när det är mörkt. Rätt utebelysning ger en tryggare utemiljö och minskar risken för brott. Det finns standarder om rekommenderad belysningsstyrka som baseras på vilken typ av parkering det rör sig om och uppskattad trafikintensitet.

  • Att välja LED-belysning är energieffektivt och sänker dina elkostnader.
  • LED-armaturer lyser länge, upp till 30 000 timmar innan du behöver byta ljuskälla, vilket minskar underhållsbehovet.

Välj LED-armaturer som passar ditt behov

Vi erbjuder produkter som passar olika format av parkeringsplatser – allt från mindre parkeringsplatser, i bostadsområden eller stora parkeringsplatser vid exempelvis stora varuhus, shoppingområden eller industriområden. MondeVerde har ett stort utbud av utomhusarmaturer i olika modeller, kapacitet och olika funktioner för att skapa både trygghet och en säker ljusmiljö. Vi har allt från eleganta stoplarmaturer till kraftfulla strålkastare i olika storlekar allt efter kundens behov.

 

Exempel på olika alternativ av parkeringsbelysning som är kostnadseffektiv och kraftfull

 

Ett axplock av lämpliga produkter för utomhusbruk kan du hitta på produktsidan >

Vilka typer av styrning finns för Smart LED™?

Det finns flera olika tillval för Smart LED™. Du kan, om du vill, koppla upp ditt belysningssystem till ditt fastighetssystem och därigenom övervaka, styra och energioptimera belysningen.

De olika tillvalen gör att du kan styra belysningen på det sätt som passar din verksamhet bäst.

Vi hjälper dig att hitta rätt parkeringsbelysning

Vi på MondeVerde kan utomhusbelysning och hjälper dig att hitta rätt lösningar för din utemiljö. Vi går igenom ditt behov av belysning och vilken typ av design som passar dig bäst. Därtill får du värdefulla råd om vilken typ av LED-belysning du ska ha och hur du kan bli ännu mer energieffektiv.

Dessutom får du:

  • Utförliga ljusberäkningar.
  • Energisparkalkyler.
  • Kostnadskalkyler med totalpris.
  • Placeringsritningar där du ser varje lampa.
  • Allt du behöver för att kunna fatta ditt beslut.

Om du har frågor om hur vi arbetar, vårt sortiment eller kring belysning i allmänhet kan du kontakta oss.

Boka en kostnadsfri ljusrådgivning

När du bokar en kostnadsfri ljusrådgivning går vi igenom din befintliga belysning tillsammans med dig. Därefter tar vi fram ett förslag för att kunna ge dig den bästa kombinationen av belysningslösningar och armaturer. Vi hjälper till från planering till genomförande.

En del av vårt sortiment kan du hitta här på vår webbplats. Hör av dig om du vill ha rådgivning och förslag på produkter som passar just era behov.

Kontakta oss

Kontakt

Har du frågor, vänligen kontakta vår försäljningschef

Magnus Karlsson

Telefon: 079-0743365

E-post: magnus.karlsson@mondeverde.se

PRODUKTKATEGORIER

Våra energieffektiva produkter lyser upp både inomhus- och utomhusmiljöer

Inomhusbelysning

Inomhusbelysning

Vi har ett brett urval av smarta LED-produkter för inomhusbelysning

Utomhusbelysning

Utomhusbelysning

Med våra LED-armaturer för utomhusbelysning kan du minska din energiförbrukning

Belysningsstyrning

Belysningsstyrning

Maximera din energibesparing med våra produkter för energistyrning