fbpx

ICA's centrallager i Hacksta, Västerås

Industri, lager & logistik / Parkeringsbelysning
Från ICA’s centrallager i Hacksta, Västerås körs varor ut till distributionscentralerna runt om i Sverige. Vid centrallagret finns ett så kallat körområde där lastbilar kör för att komma fram till lastslussarna för lastning och lossning. Där finns även stora personalparkeringar. Den gamla belysningen bestod av en blandning av strålkastare och vägarmaturer med kvicksilver och natriumljuskällor. Detta tillsammans med de relativt gamla armaturerna kostade mycket pengar i energiförbrukning och underhåll. ICA ville ha en energieffektiv belysningslösning vid centrallagret, med minimalt underhållsbehov.

Lösning

För att uppfylla kraven på en energieffektiv belysning så valde vi tillsammans med ICA att ersätta de 1000 watt strålkastare, som fanns monterade på 12 meters höjd, med vår Smart LED™ SunBURST 8 ULTRA LED. Först och främst används en optik som sprider ut ljuset jämnt över parkeringen. Detta har gett ett jämnare ljus än den tidigare belysningslösningen. För att öka synbarheten och säkerheten så valdes en dagsljusvit variant med en färgtemperatur på 5000 Kelvin.

Resultat

  • Energibesparing på 67 %
  • Likvärdig belysningsstyrka än de tidigare strålkastarna på 1000 watt
  • Synbarheten har förbättrats då det dagsljusvita ljuset gör att färger och rörelse lättare uppfattas av ögat

Miljö- och energibesparing

Genom att använda vår Smart LED™­-belysning så blev det bättre och smartare LED-belysning på parkeringen. På denna parkering så beräknas besparingen för ICA Fastigheter uppgå till:

  • 66 % lägre energiförbrukning och koldioxidutsläpp
  • Total kostnad över 10 år (LCC) beräknas bli 56 % lägre

 

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om produkten SunBURST 8 ULTRA