fbpx

AllAkustik har skapat en trivsam kontorsmiljö för ökat välbefinnande

Industri, lager & logistik / Kontorsbelysning
AllAkustik Underbara Tak AB säljer innertak till fastigheter och har kontor i Göteborg, Malmö och Bromma. Företaget är mycket måna om att skapa förutsättningar för att personalen ska trivas på jobbet.
I nya lokaler i Bromma så har företaget inrett ett avslappnade kontor med en skön design. En av utmaningarna med modern designbelysning var att integrera denna med en bra basbelysning som ger en god arbetsmiljö.

Lösning

AllAkustiks kontor är unikt med mörka färger, öppen planlösning och högt i tak. Företaget har haft önskemål om att design och funktion skall vara i linje med vararandra även när det gäller kontorsbelysning.

Med en mix av LED designbelysning och en bas av våra Smart LED™-armaturer har vi mött kundens behov. Vi har valt armaturer som kan monteras enkelt med liten påverkan på lokalerna och samtidigt är kostnadseffektiva.

Vid arbetsplatser och konferensrum så har vi installerat armaturer som ger ett högkvalitativt dagsljusvitt ljus. Ljuset skapar god synbarhet och ger en uppiggande effekt som förenklar för de anställda att fokusera och därmed ökar prestationsförmågan. I samlingsytor önskade AllAkustik en mer avslappnad känsla och där har armaturer med varmvitt ljus valts. Vissa armaturer är dimbara för att skapa flexibilitet i användningen och i ytor där man vistas mer sällan har armaturerna inbyggda närvarosensorer för att säkerställa så låg energiförbrukning som möjligt.

I AllAkustiks lagerlokaler installerades armaturer med högt ljusflöde och hög energieffektivitet per watt vilket minimerar antal armaturer. För att minska underhållskostnader så har vi valt armaturer med hög kapslingsklass. En neutralvit variant med 4000 Kelvin i färgtemperatur användes för att ge bra synbarhet i lokalerna.

 

Resultat

  • En uppiggande kontorsbelysning.
  • Minimering av antal armaturer.
  • Design som passar med kontorets miljö.
  • Belysning är anpassad efter de olika rummens funktion. Dagsljusvit belysning i rum där fokuserat arbete sker vilket har en uppiggande effekt, ökar koncentrationen och förbättrar välbefinnandet hos de som arbetar i lokalerna. Varmvitt ljus i områden för rekreation som ger en lugnade och avslappnande effekt.