fbpx

Lekfull entré hos Castellum

Kontorsbelysning / Offentlig miljö
Det bli alltmer viktigt med en inbjudande och produktiv arbetsmiljö. Castellum har på Strandbergsgatan i Stockholm tagit hjälp av oss för att skapa en lite roligare och trivsammare entré. Denna entré är lite speciell då den påminner lite om en biograf, därav önskan om att göra den lite extra inbjudande. MondeVerde fick fria händer, med en rimlig budget, att designa en belysningslösning som är lite annorlunda. Vi tycker att resultatet blev lysande – så gör även teamet på Castellum.

Lösning

I ett nära samarbete med beställaren Castellum har vi skapat en belysningsmiljö som är lite roligare än vanlig entrébelysning. Det omväxlande ljuset skapar en lekfull känsla av biografmiljö.

Vi har använt oss utav armaturer med smal (10º) ljusöppning för att skapa ett fläckigt och omväxlande ljus på golvet samt belysa pelarna utefter väggarna.

Mellan pelarna har vi installerat LED-lister med optik som fördelar ljuset bättre utefter hela väggen än en vanlig LED-list. I ljusbrunnen har vi monterat en LED-list i silikon med lite vitare ljus för att få en känsla av dagsljusinsläpp.

Utomhus har vi monterat en IP67-klassad LED-list som lyser upp den fina strukturen bakom armaturerna.

Med MondeVerdes erfarenhet inom belysningsplanering och armaturutbud har Castellum fått en entré som inte liknar något annat. Hoppas att hyresgästerna blir nöjda.

Andra intressanta projekt

Följ länkarna till andra intressanta projekt:

Miljö- och energibesparing

Eftersom LED-belysning används i alla delar erhålls en mycket energieffektiv belysningslösning. Kompletterad med närvarostyrning så blir energieffektiviseringen maximal.

 

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om våra produkter här