fbpx

Vi belyser din gata & väg

När du ska välja belysning till din gata & väg (gångväg, cykelväg, landsväg eller annan trafikled) är det särskilt viktigt att tänka på de trafiksäkerhetskrav som finns. Du bör även ta hänsyn till trafiksituationen på den aktuella vägen och vilka krav det ställer på din belysningslösning. Med vår kunskap och våra Smart LED™-belysningar hjälper vi dig att hitta rätt belysning till din gång- och cykelväg, landsväg eller trafikled.

Vilken belysning ska jag välja?

Vid val av vägbelysning behöver du ta hänsyn till en rad olika faktorer. Vi går gemensamt igenom frågor som t.ex. vilken belysningsarmatur som är bäst anpassad till vägens geometri, alltså bredd på gatan, höjd på belysningsstolpar och avståndet mellan stolparna. Vi tittar även på vilken färgtemperatur ljuset bör ha, samt tar hänsyn till de krav som finns för till exempel belysning av intilliggande gång- och cykelväg.

Vi ger dig värdefulla råd och tar fram ljusberäkningar, kostnadskalkyler och allt du behöver för att kunna fatta rätt beslut.

Lämpliga produkter

Vi har ett stort urval av olika optiska lösningar till våra armaturmodeller i syfte att kunna ge den mest optimala lösningen. Lämpliga produkter för gata och väg finns på sidan om produkter för utomhusbelysning ›

Standard & föreskrifter

I dokumentet Vägar och Gators utformning får du råd om de standard och föreskrifter som finns, samt krav på ljusnivåer och ljuskvalitet mm. Denna ges ut av Trafikverket och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

 

 

Våra referenser

Kontakt

Har du frågor, vänligen kontakta vår försäljningschef

Magnus Karlsson

Telefon: 079-0743365

E-post: magnus.karlsson@mondeverde.se

 

Vilken belysningslösning passar din gata och väg?

Vi hjälper dig genom hela beslutsprocessen så du hittar den belysning som passar dig bäst.

Kontakt

 

PRODUKTKATEGORIER

Våra energieffektiva produkter lyser upp både inomhus- och utomhusmiljöer

Inomhusbelysning

Inomhusbelysning

Vi har ett brett urval av smarta LED-produkter för inomhusbelysning

Utomhusbelysning

Utomhusbelysning

Med våra LED-armaturer för utomhusbelysning kan du minska din energiförbrukning

Belysningsstyrning

Belysningsstyrning

Maximera din energibesparing med våra produkter för energistyrning