fbpx

Områdesbelysning i vacker herrgårdsmiljö

Gata & väg / Stad- och områdesbelysning
Utanför Nyköping ligger ett vackert anrikt säteri där ägarna önskade en utomhusbelysning som skulle passa till befintlig arkitektur och miljö. I nära dialog med ägarna så kunde vi tillsammans hitta armaturer som smälter väl in i omgivningarna.

Lösning

Längst den vackra uppfarten till huvudbyggnaden och vägen till gästhuset så valdes en elegant klassisk lykta som är topphängd. Armaturen Beauregard kan väljas i olika utformande, rundstrålande eller asymmetrisk ljusfördelning och sju olika optiker att välja mellan. Två utföranden finns: helt öppen lykta eller med sidorna täckta av klar eller frostat polykarbonat som är extra tålig för yttre påfrestningar som till exempel skadegörelse.

Vid egendomens parkvägar och fasader så har stolparmaturen Blackbird installerats med 4000 Kelvin. Armaturerna är tätt placerade vilket ger en bra synbarhet som inger en tryggare känsla för de som rör sig i området.

Markstrålkastare Terra med uppljus installerades vid mindre gångstråk till fastigheter belägna vid stranden. Strålkastaren är tillverkad i rostfritt stål och härdat glas vilket innebär att den är väldigt robust och kan med fördel användas som områdesbelysning men även i offentliga inomhusmiljöer. Armaturen finns i olika bredder och format.

Resultat

  • Armaturer som passar in i de vackra omgivningarna.
  • Området kring byggnaderna känns tryggare eftersom de inte var upplysta tidigare.

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

 

Läs mer om våra produkter här