fbpx

Bättre belysning på tennisbanan

Idrott & fritid / Offentlig miljö / Stad- och områdesbelysning
I Örebro ville kommunen ha bättre belysning på tennisbanan vid Längbrogatan söder om vattentornet. Denna tennisbana är egentligen en kombinerad tennis- och basketplan utomhus som ligger i ett bostadsområde i centrala Örebro. Kommunen ville förbättra möjligheterna för lek- och fritid men samtidigt ha en belysning som inte kostar så mycket i drift och underhåll. Önskvärt var att belysningen endast belyser denna tennisplan och inte ”läcker” ljus in i de intilliggande bostäderna.

Lösning

För att uppfylla kraven på en bättre belysning på tennisbanan valde man att använda vår Smart LED™ SunBURST 8 som har en mängd olika smarta optiska lösningar. I detta fall så används en optik med reflektorer kring LED-dioderna som fokuserar ljuset på tennis- och basketplanen. Denna optiska lösning passade väl in i bostadsområdet då det blir minimalt med ljus och stör därmed inte de närboende i området.

SunBURST 8 armaturen ger också en väldigt låg driftskostnad då den har en effekt på endast 88 watt. Detta spar mycket pengar till kommunen samtidigt som det ger en bättre service till de boende i området. I detta fall valdes dioder med dagsljusvitt ljus (5000 K) för att ge ett ljus med bästa möjliga synbarhet.

Resultat

  • Ett tillräckligt bra ljus för lek & fritid på planen uppnåddes
  • Inget störande ljus på de närboende uppstod
  • Minimal energiförbrukning, endast 350 watt total installerad effekt

Miljö- och energibesparing

Genom att använda vår Smart LED­-belysning så blev det bättre belysning på tennisbanan. På denna kombinerade tennis- & basketplan så beräknas driftkostnaderna för Örebro kommun uppgå till:

  • Vid full effekt, 6 timmar per dygn i genomsnitt på ett år, ca 775 kr/år

 

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om produkten SunBURST