fbpx

VM-mästaren Jens Fredricson väljer ridhusbelysning från MondeVerde

Idrott & fritid
Jens Fredricson är en av Sveriges främste landslagsryttare inom hästhoppning. Med livslång erfarenhet inom ridsporten, som utövare och hästhållning, arbetar Jens med att få fram nya framgångsrika ryttare genom att arbeta som stallmästare och sportansvarig på Ridskolan Strömsholm och Flyinge.
På skånska slätten i Löberöd ligger Gustavslunds gård. En vacker hästgård där Jens bor och har egen träningsanläggning. När Jens önskade en ny och bättre belysning till sitt ridhus kontaktade han MondeVerde som har levererat belysning till flertalet stall och ridhus.

Lösning

I samarbete med en belysningsexpert, inom området, som Jens refererade till kunde vi tillsammans skapa ett perfekt ljus för träning av hästhoppning.

Som ny belysningslösning i ridhuset installerades MondeVerdes Smart LED™-armatur Fulmar 4.0 HT. Denna armatur är en kompakt liten armatur med högt ljusflöde och en energieffektivitet på cirka 150 lumen per watt. En neutralvit variant med 4000 Kelvin i färgtemperatur installerades som ökar synbarheten och därmed skapa en säkrare miljö för ryttarna i ridhuset. Armaturerna utrustades också med DALI-drivdon så ljuset kan dimras.

Fulmar har en hög kapslingsklass (IP65) och lämpar sig väl för ridhus, garage, industri och lager eller andra smutsiga miljöer. Det betyder att armaturen lyser längre och klarare med mindre krav på underhåll vilket är extra viktigt när armaturer är högt placerade.

Resultat

  • Det neutralvita ljuset tillsammans med hög belysningsstyrka i ridhuset verkar uppiggande och ökar synbarheten vid träning och hoppning för både hästar och människor.
  • Maximal energi- och miljöbesparing.
  • Mindre underhållskostnader.

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om våra produkter här