fbpx

En ljusare värld

Energi kan varken skapas eller förstöras utan bara omvandlas och transporteras vidare. Och även om detta är en av fysikens grundläggande lagar, så är det i vår värld också mycket mer filosofiskt.

 

Vi på Mondeverde är specialister på ljus och energi. Det började med att vi levererade energismarta lösningar i form av LED-belysning i syfte att skapa en mer hållbar och energieffektiv värld. Och det är fortfarande viktigt för oss. Men ljusets mest värdefull egenskap, är hur det påverkar vår hälsa och vårt välmående. Man kan säga att rätt ljus inte bara förbrukar energi, rätt ljus ger oss energi tillbaka, fast omvandlad till en annan, mer intressant form.

 

Vi kallar det dagsljusbelysning och när den används på platser där vi tillbringar mycket tid, på våra arbetsplatser eller i skolan, så händer det fantastiska saker i vår hjärna, och det är inte så konstigt. Vi människor är nämligen inte skapta för att sitta inomhus hela dagarna.

 

Det hela är ganska enkelt att förklara, har du någonsin upplevt att du blir tröttare och tröttare under hösten, för att senare under våren känna energin och livslusten återvända till dig? Om svaret är ja, behöver du egentligen inte lära dig så mycket mer om ljus. Under de mörka månaderna så utsätts vi knappt för dagsljus överhuvudtaget, det är mörkt när vi går till jobbet, och mörkt när vi går hem. Vi är helt bortkopplade från den naturliga dygnsrytm som hänger ihop med solens rörelse över himlen, eftersom de flesta av oss arbetar inomhus.

 

Genom att investera i rätt energi, i en belysning som efterliknar det naturliga ljuset som finns utomhus, så stimuleras vår naturliga dygnsrytm. Vi kan återgå till ett betydligt mer naturligt varande, där vi vaknar lättare, sover bättre och är piggare under dagen. Vilket bidrar till både vårt fysiska och psykiska välmående.

 

Du kan alltså både spara och få mer energi samtidigt. Det handlar bara om att göra det på rätt sätt.

 

Välkommen till en ljusare värld.

 

 

 

BOKA EN KOSTNADSFRI LJUSRÅDGIVNING