fbpx

LED-industribelysning för lager-, logistik- och industrilokaler

Med Smart LED™-belysning kan du spara massor av energi på lagerytor, i last- och körområden samt produktionslokaler.

Har du ljusinsläpp i lokalerna kan du använda dig av Smart LED™-belysning med dagsljuskompensering och kombinera med rörelsestyrning för maximal energibesparing.

På MondeVerde erbjuder vi ett stort utbud av LED-industribelysning/-lagerbelysning och för många olika ändamål och kan hjälpa dig, oavsett vilken LED-armatur eller typ av ljuskällor du är ute efter.

Rätt ljusflöden på höga höjder i större utrymmen

När man ljussätter stora lokaler med hög takhöjd krävs en hel del eftertanke, då belysningen i stora utrymmen kan vara svår att få till utan rätt typ av armaturer.

Här jobbar vi på MondeVerde med industriarmaturer (armaturer med högre ljusflöden och olika optiska val) anpassade efter dina lokalers behov och önskemål för att frambringa rätt ljus med lämplig belysningsstyrka på rätt plats.

Andra användningsområden för LED-industribelysning/-lagerbelysning

Benämningen industribelysning/lagerbelysning kan ibland vara lite missvisande, för självklart är det så att LED-industriarmaturer också används i många andra typer av lokaler på grund av sina många fördelar. De använde även i exempelvis bilverkstäder, lagerlokaler, idrottshallar, köpcentrum, garage, stall, ridhus och på flygplatser.

Det finns med andra ord väldigt många användningsområden för industribelysning/lagerbelysning där det är behoven som styr.

 

Våra referenser

LED-strålkastare utomhusverksamhet

På lastområden, parkeringar och andra verksamheter som bedrivs utomhus, dygnet runt under kvällar och nätter, ställs det ofta höga krav på bra strålkastare för att hålla arbetsplatsen säker.

Då är det vanligt att man använder sig av LED-strålkastare för bästa möjliga belysning och trygghet, men även på grund av strålkastarnas andra användningsområden, då de skapar fina ljuseffekter på fasader, buskar och träd.

Belysning med rörelsesensorer

LED-strålkastare kommer i en mängd varianter för optimalt ljus, som erbjuds både med smarta rörelsesensorer och energibesparande funktioner.

Strålkastare i kombination med rörelsesensorer (inbyggda eller fristående) är en bra lösning för att förebygga ovälkomna besökare på natten. Genom att använda belysning med rörelsestyrning och/eller dagsljusstyrning, kan du dessutom spara energi och bibehålla en säker miljö på samma gång.

MondeVerde har till IKEA levererat energieffektiv fasadbelysning och parkeringsbelysning med höga strålkastare som ger bra ljuskvalitet och en tryggare vistelsemiljö för företagets kunder.

Lämpliga produkter för industribelysning/lagerbelysning

MondeVerde erbjuder ett stort urval av olika belysningslösningar för parkeringsgarage, industri och lagerlokaler för inom- och utomhusbruk i syfte att kunna ge en optimal lösning med lång livslängd och minimal energiförbrukning.

Smart LED™-industribelysning – skräddarsytt efter dina behov

Samtliga av våra armaturer är så kallade Smart LED™ och kan energistyras (dimras och släckas/tändas) utifrån rörelse, ljus och tid. Som komplement erbjuder vi dessutom ett stort utbud av rörelse- och ljusdetektorer för styrning av belysningen.

Lämpliga produkter för olika ändamål, för inom- och utomhusbruk finns på sidan om produkter:

 

HITTA LAGERPRODUKTER HÄR

 

Vilken belysningslösning passar din lagerlokal?

Vi hjälper dig genom hela beslutsprocessen så du hittar den belysning som passar dig bäst.

Kontakt

 

I Anoras lager har man installerat armaturer med en energieffektivitet på över 163 lumen/watt. Armaturerna är riktiga ljusmaskiner som ger mer ljus per investerad krona än andra armaturer. Förutom energieffektivitet ger de även ett dagsljusliknande ljus på 5700 Kelvin i färgtemperatur. Detta dagsljusliknande ljus verkar uppiggande, förbättrar synbarheten och koncentrationen hos de som jobbar i lagret.

Rätt val av belysning och placering är A och O

I Sverige har vi extra stort behov av att få tillräckligt med dagsljus under den långa och mörka årstiden. Utöver det långa vinterhalvåret, bidrar datorer och mobiltelefoner till en ännu högre grad av ökad inomhusvistelse och stillasittande, istället för att vi går ut och aktiverar oss.

Vår moderna livsstil har helt enkelt minskat dagsdosen av ljus och gör att vi utsätter oss för fel ljus, på fel plats, under fel tid på dygnet, vilket ger en negativ påverkan på sömn och hälsa.

Dagsljus påverkar oss positivt på flera sätt

Dagsljus har till stora delar utvecklat våra sinnen och det är just dagsljusets egenskaper som är vår referens för bästa synkomfort och ljuskvalitet. En bra ljusmiljö bygger på att ha rätt ljus, på rätt plats, vid rätt tid på dygnet och är viktigt för oss människor.

Det är således också viktigt att placera ljuset med omsorg i lokalen för att göra ljusupplevelsen balanserad. Man behöver mer ljus i de områden som kräver mer fokus och god syn, respektive mindre ljus där det inte krävs samma fokus.

Vilken belysning ska jag välja?

Du bör välja ett vitt dagsljusliknande ljus i miljöer som dina produktions-, industri- och lagerlokaler för att ögat ska se som bäst och därmed frambringa en säker miljö utan olyckor.

Dagsljusbelysning aktiverar och stödjer koncentrationsförmågan och produktivitet på arbetsplatsen

På arbetsplatser och liknande inomhusmiljöer där belysningsstyrkan och färgtemperaturen (vitheten på ljuset) har höjts, påvisas bland annat en reducering av sömnighet och aggressivt beteende, samtidigt som humöret påverkas positivt.

Senare års forskning visar nämligen att dagsljuset har stor betydelse för vårt visuella seende, men även för att säkerställa god sömn, vakenhetsrytm, pigghet och psykisk hälsa.

Dessutom aktiverar ljuset hjärnan, vilket stödjer koncentrationsförmåga och inlärning. Produktiviteten ökar, sjukfrånvaron minskar och det begås färre fel.

Industribelysning/lagerbelysning med Smart LED™ – ett mer hållbart alternativ ur flera aspekter

Bara genom att byta från vanliga lysrör, till vanlig LED-belysning, kan du spara upp till 50% energi. Byter du istället till Smart LED™, kan du spara upp till 80% energi i kombination med smarta styrmöjligheter.

Använder du en energieffektiv och Smart LED™-belysning med dagsljusliknande ljus, sparar du inte bara energi och bidrar till en hållbar miljö, utan bidrar också till en bättre arbetsmiljö och hållbara människor.

Om du väljer att investera i Smart LED™ av hög kvalitet, kommer du med andra ord att ha produkter som håller längre och överlever de flesta verksamhetsförändringar.

I ett par av H&Ms lager har fastighetsägaren Kilenkrysset tillsammans med hyresgästen H&M installerat Smart LED-belysning från MondeVerde. Förutom att Smart LED med dagsvittljus skapar en bättre arbetsmiljö sparar den också kostnader. LED-teknikens bättre ljusspridning gör att det krävs 42% färre armaturer i den 24.000 kvadratmeter stora lokalen, det vill säga antalet armaturer reducerades från 2.225 till 1.300. Den installerade effekten och energiåtgången minskar med 58% och därmed koldioxidutsläppen med 62%. 

Lång livslängd och hållbar energiförbrukning

Eftersom industrilokaler och andra liknande lokaler oftast är upplysta dygnet runt, alla dagar i veckan, innebär det ofta att energiförbrukningen från belysningen står för en stor del av de totala driftskostnaderna.

När du byter ut äldre belysningsarmaturer och lampor mot ny modern LED, bidrar det inte bara till en lägre energiförbrukning, utan även till ett lägre koldioxidutsläpp. LED-armaturer är i tillägg till detta fria från kvicksilver, vilket gör dem till ett betydligt mer miljövänligt alternativ än den gamla tekniken som lysrör ofta förknippas med.

Ett bra alternativ för både miljö och plånbok

LED-lampor har också en mycket längre livslängd än alla andra ljuskällor på marknaden idag, vilket innebär att de inte behöver bytas ut lika ofta och därmed minimerar underhållskostnaderna.

Så, genom att använda LED-lampor gör du både plånboken och miljön en tjänst på samma gång.

LÄS MER I VÅR LAGERBROSCHYR HÄR

Vi är måna om nöjda kunder

Som vår kund vill vi att du ska känna dig trygg när du väljer oss på MondeVerde som leverantör av LED-industribelysning/-lagerbelysning. Vi hjälper dig och går igenom behovet av belysningsstyrka, samt vilken färgtemperatur ljuset bör ha.

Därefter ger vi dig värdefulla råd om vilken armatur som passar var, och hur du kan spara ännu mer energi med Smart LED™-belysning. Vi hjälper dig också med att ta fram ljusberäkningar, sätta ihop kostnadskalkyler och allt du behöver för att kunna fatta rätt beslut.

På MondeVerde är vi trygga med att du kommer bli nöjd med ditt val av oss som partner för LED-industribelysning/-lagerbelysning.

Få ljusrådgivning för LED-belysning av dina industri-, lager- och logistiklokaler

Läs mer om hur du enkelt kan komma i kontakt med oss med en intresseförfrågan: https://mondeverde.se/bestall/

Kontakta oss

Om du har några frågor, synpunkter eller funderingar gällande vårt arbete eller vårt sortiment av ljuskällor för industribelysning/lagerbelysning, är du varmt välkommen att kontakta vårt säljteam för råd och hjälp.

 

Kontakt

Har du frågor, vänligen kontakta vår försäljningschef

Magnus Karlsson

Telefon: 079-0743365

E-post: magnus.karlsson@mondeverde.se

PRODUKTKATEGORIER

Våra energieffektiva produkter lyser upp både inomhus- och utomhusmiljöer

Inomhusbelysning

Inomhusbelysning

Vi har ett brett urval av smarta LED-produkter för inomhusbelysning

Utomhusbelysning

Utomhusbelysning

Med våra LED-armaturer för utomhusbelysning kan du minska din energiförbrukning

Belysningsstyrning

Belysningsstyrning

Maximera din energibesparing med våra produkter för energistyrning