fbpx

Energieffektiv LED-belysning i nybyggd modern verkstad

Industri, lager & logistik
Härdservice i Hallstahammar härdar och värmebehandlar stål- och metallprodukter sedan 50 år tillbaka. Företaget har flyttat sin verksamhet till en nybyggd och modern anläggning där man kunde skapa optimala förutsättningar för verksamheten.
Installatören RA-gruppen valde MondeVerde som leverantör av belysningen till den nya verkstaden och till Härdservices parkeringsplats.

Lösning

Som belysningslösning i verkstaden installerades Smart LED™ LED-armaturen Fulmar 4.0. Denna armatur är en kompakt armatur med högt ljusflöde på över 20 000 lumen och en energieffektivitet på cirka 150 lumen per watt. En neutralvit variant med 4000 Kelvin i färgtemperatur valdes för att ge god synbarheten i lokalerna.

Armaturen finns dimbar med DALI och kan utrustas med inbyggd ljus- och rörelsesensor eller så kan den styras/dimras med separat DALI eller 10VDC rörelsesensorer. I detta fall valde man en on/off-funktion.

Fulmar har en hög kapslingsklass (IP65) och lämpar sig väl för garage, industri och lager eller andra tuffare miljöer. Det betyder att armaturen lyser längre och klarare med mindre krav på underhåll. Armaturen finns med många monteringsalternativ och i storlekar från 346 till 1567 mm lång.

Härdservice hade även behov av utomhusbelysning runt anläggningen. Där valdes en energisnål och miljövänlig LED-armatur, Mini-Martin, som är en stolparmatur i högkvalitativa material i modern och slimmad design.

Resultat

  • Säkrare arbetsmiljö då det neutralvita ljuset med hög belysningsstyrka ger god synbarhet.
  • En energisnål och hållbar belysningslösning.

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om våra produkter här