fbpx

ICA i Borlänge fortsätter investera i Smart LED

Industri, lager & logistik / Kontorsbelysning
ICA i Borlänge fortsätter investera i Smart LED. ICA Fastigheter ville spara mer energi och samtidigt förbättra arbetsmiljön för sina medarbetare i den nyare kontorsdelen. På kontoret vid distributionscentralen i Borlänge så har man redan installerat vår Smart LED™ med dagsljusliknande ljus för många år sedan. När det nu var det dags att byta ut belysningen i en nyare del av kontoret så valde man att fortsätta med det uppiggande vita ljuset.

Lösning

Valet av ny belysning i den lite nyare kontorsdelen blev SkyPANEL 66 som är en energieffektiv och Smart LED™-armatur. Armaturen är lätt och supertunn (12 mm) och kan monteras direkt i undertaksplattorna. Denna armatur har en färgtemperatur på 5300 Kelvin, likt solen en eftermiddag. Armaturen finns med 10VDC eller DALI-dimring. I detta fall valdes DALI-styrning då det redan fanns ett befintligt Helvar DALI-system på plats med närvaro- och ljusstyrning.

Fördelen med denna lösning var att installationskostnaderna blev minimala.

Resultat

  • 500 lux i medelbelysningsstyrka.
  • Återanvändning av befintlig belysningsstyrning sparade kostnader.
  • En energieffektiv och Smart LED-armatur spar energi.

Miljö- och energibesparing

Med denna belysningslösning så beräknas ICA Fastigheter göra följande besparingar per år (jämfört med den gamla konventionella belysningen):

  • 60 % lägre installerad effekt
  • 60 % lägre energiförbrukning (dimring)

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om produkten SkyPANEL 66