fbpx

Ny belysning till Castellums egna kontor i Stockholm

Kontorsbelysning
Castellum är en av Sveriges största fastighetsägare och äger och förvaltar även kommersiella fastigheter i flera nordiska länder. Företaget har som hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast år 2030 och arbetar aktivt med att göra sina fastigheter klimatsmarta. Man återbrukar också mycket material och produkter vid kontorsanpassningar och renoveringar.
Företaget har bland annat lokalkontor i Stockholms centrum på Torsgatan samt vid Globen där vi fått vara med och bidra till en synergonomisk och trivsam belysning.

Lösning

I ett gott samarbete med Castellum har vi skapat en belysningsmiljö som är trivsam med högsta visuella komfort vid arbetsplatserna för företagets anställda. I samarbetsytor och diskussionsytor har vi utformat en avslappnande och diskret belysningsmiljö med accentbelysning på väggar samt armaturer som skapar en trivsam miljö, men ändå har egenskaper som krävs för kontors- och arbetsbelysning.

Armaturer utan synliga ljuskällor dominerar miljön, förutom i de ytor där armaturen i sig ska vara en del av arkitekturen och skapa en upplevelse. Detta innebär låg bländning och hög visuell komfort. Vid arbetsplatser har en pendlad armatur med uppljus installerats.

Ringformade armaturer samt armaturer med en lampskärmsliknande design har monterats i ett konferensrum.

Human Centric Lighting och Smart LED™

Kontorslandskapet har utrustats med pendlade armaturer med en lite högre ljusstyrka och färgtemperatur som möter kraven på ”light exposure” i Well-building™ standarden.

Maximal energibesparing uppnås genom att dels använda endast LED-armaturer som kan dimras och är energieffektiva, dels genom att använda närvarostyrning av belysningen i lämpliga ytor exempelvis i konferensrum, fokusrum och samtalsrum.

Resultat

  • Rätt ljus på rätt plats – fokuserat ljus på arbetsplatser och avslappnande ljus i lounger och pentry.
  • Trivsammare och hälsosammare arbetsmiljö.
  • Ett kontor man längtar att få komma hem till.

Miljö- och energibesparing

Eftersom LED-belysning används i alla delar erhålls en mycket energieffektiv belysningslösning. Kompletterad med närvarostyrning så blir energieffektiviseringen maximal.

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om våra produkter här