fbpx

Bra ljus och snygg design i Harvardhuset

Kontorsbelysning / Offentliga lokaler
Fastpartner äger och förvaltar fastigheter i Sveriges största befolkningscentrum, Stockholm och Mälardalen från Gävle till Norrköping, Göteborg och Malmö.
Fastpartner äger tre fastigheter i Upplands-Väsby, ett område som går under namnet Business Campus Johanneslund. Företagets fastigheter har fått namnet Cambridge-, Oxford- och Harvardhuset och huserar hyresgäster för diverse olika verksamheter som kontor, lager och logistik, skola med mera.
I Harvardhuset hade Fastpartner önskemål att byta till ny modern LED-belysning i en design som passar väl in och kunde ersätta den befintliga belysningen.

Lösning

I detta projekt var fokus på att skapa en fin och inspirerande ljusmiljö i allmänytor med snygga designarmaturer. MondeVerde kunde leverera en Smart LED-belysningslöning som mötte Fastpartners önskemål.

Ringo Star-armaturen monterades på översta planet där en variation av olika storlekar användes. Armaturen är en pendlad LED-armatur och finns i flera färger och mått från 600 mm till 8000 mm i diameter, i 3 olika tjocklekar och med direkt och/eller indirekt ljus. Då armaturen är cirkelformad och kan tillverkas som fristående armatur eller sättas samman med flera och bilda kreativa belysningslösningar och dessutom har upp- och nerljus ger det ett härligt ljus.

För att skapa en trivsam miljö eller för en ljuddämpande effekt så kan man välja mellan olika material att använda innanför ljusslingan, till exempel mossa eller tyg i olika färger. Snygg design utan att ge avkall på ljuskvalitet och samtidigt optimerad att inte blända. Ringo Star går att få i färgtemperatur 2700 Kelvin till 6500 Kelvin och är dimbar. I detta projekt installerades armaturer med 3000 Kelvin.

När man kommer in i fastigheten möts besökare och de som vistats i lokalerna av en unik ljuseffekt vid fastighetens trappor. Denna effekt har skapats med en måttbeställd armatur, Liquid Line A3, i guldfärg som ytmonterades på trappräckena. Liquid Line A3 är en armatur vars form och utseende kan anpassas på flertalet olika tillvägagångssätt. Det går att välja färgtemperatur 2200 Kelvin till 6500 Kelvin, olika optikval samt färgåtergivning: CRI>80, CRI>90 eller full spectrum.

Vid entré installerades Basic Déco surface A3, en smakfull ytmonterad armatur i svart och guld. Basic Décos ytfärg och insida finns tillgänglig i flera olika färgalternativ och kombinationer. Vid hissen väggmonterades Caleo Mini Wall W4 med behagligt upp- och nerljus.

Resultat

  • En kreativ och ljusare lokal.
  • Ny modern belysningslösning.
  • En design som lyfter intrycket av entré och trapphus.

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om våra produkter här