fbpx

Ny designbelysning till restaurang Tures i Sturegallerian

Butik & stormarknad / Hotell & restaurang / Offentliga lokaler
I Sturegallerian ligger den anrika restaurangen Tures som öppnade i Sturegallerian 1989 och snabbt blev en favorit bland stockholmare och utomsocknes, flanörer, shoppare, affärsfolk, turister, folk på språng och folk med tid, unga och gamla. Tures präglas av modern nostalgi med självklara klassiker vilket avspeglas i allt från mat till miljö. Restaurangen hittar man vid Sturegallerians entré från Grev Turegatan.
Newsec som förvaltar hela Sturegallerian hade som önskemål att komplettera belysningen vid restaurangen så att man under affärstider har en bättre belysning för affärsinnehavarna och butiker som ligger bredvid. Samtidigt var det viktigt att en ny belysning passar i den fina miljön. Newsec valde att först provinstallera en armatur som heter Ringo Star. En av våra populära armaturer som smälter väl in i många miljöer. MondeVerde har tidigare levererat LED-belysningslösningar till andra delar av Sturegallerian, med en design som har uppskattats av gallerian och Newsec.

Lösning

Vi inledde projektet med att provmontera en armatur, en Ringo Star 60 mm bred med 2 meters diameter, för att utvärdera utseende och ljusstyrka. Armaturen har dessutom både upp- och nerljus vilket skapar en härlig ljuseffekt i det rostfria valvet som sitter ovanför armaturerna. Provmonteringen visade även att storleken på armaturen var rätt avvägd. Ett lyckat provmontage som ledde till att fler Ringo Star-armaturer monterades vid restaurangen.

Ringo Star är en pendlad LED-armatur och finns i flera färger och mått från 600 mm till 2000 mm i diameter. Armaturen är cirkelformad och används separat eller sätts samman med varandra och bildar kreativa belysningslösningar. För att skapa en trivsam miljö eller för en ljuddämpande effekt så kan man välja mellan olika material att använda innanför ljusslingan, till exempel mossa eller tyg i olika färger. Snygg design utan att ge avkall på ljuskvalitet och samtidigt optimerad att inte blända. Ringo Star går att få i färgtemperatur 2700 Kelvin till 6500 Kelvin och är dimbar. Självklart finns den i fullspektrum och tunable white för bästa möjliga arbetsmiljö.

Resultat

  • En ljusare och trevligare miljö på dagtid för affärsidkare bredvid restaurangen.
  • En lyckad ljusmiljö med härliga reflektioner i taket.

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om våra produkter här