fbpx

Naava väljer Smart LED till sin mötesplats i centrala Stockholm

Kontorsbelysning / Offentliga lokaler
Naava erbjuder sin kunder nya moderna växtväggar inom begreppet Biofiliskdesign som är starkt inspirerad av naturen och naturliga element. Ett område som har börjat få allt mer uppmärksamhet på dagens arbetsplatser. I våras öppnades Naava breathing room, som är en unik mötesplats i centrala Stockholm. Där har man med hjälp av dagsljusbelysning, växtväggar som renar luften samt ljudabsorbenter skapat en optimal arbetsmiljö.

Nära kontakt med naturen och dagsljusbelysning förbättrar det allmänna välbefinnandet, ökar produktiviteten och minskar sjukfrånvaron. Denna inredningstrend för produktivitet och välbefinnande syns allt mer hos organisationer världen över. MondeVerdes Smart LED™-belysning erbjuder showrummets användare en optimal belysning för människan genom att bidra till en bra dygnsrytm och ett uppiggande dagsljusliknande ljus. Läs mer om människan & ljuset här ->

Lösning

Valet av ny belysning i Naavas nya showroom på Olof Palmes Gata föll på vår armatur SkyPANEL 66 som är en energieffektiv och Smart LED™-armatur. Armaturen är lätt och supertunn (12 mm) och kan monteras direkt i undertaksplattorna. Denna armatur har en färgtemperatur på 5 500 Kelvin, det vill säga samma typ av ljus som en solig dag.

Armaturerna i kontorsdelen styrs via en sensor som dels hanterar närvarostyrning men också styr ljusnivån i rummet utifrån infallande dagsljus. Vid mycket ljus utifrån så dimras ljuset ner för att spara energi.

Konferensrum och korridorer har utrustats med närvarostyrning.

Resultat

  • En inspirerande miljö med fokus på bra luft, ljus och ljudnivå.
  • 500 lux i medelbelysningsstyrka.
  • En flexibel och enkel belysningsstyrning.
  • En energieffektiv och smart LED-armatur med smarta funktioner.

Miljö- och energibesparing

Med denna belysningslösning så beräknas Naava göra följande besparingar per år (jämfört med en gammal konventionell belysning):

  • 70 % lägre installerad effekt
  • 85 % lägre energiförbrukning (närvarostyrning)
  • 35 % färre armaturer

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om produkterna GloW 165 CTC samt SkyPANEL 66