fbpx

Längtar hem till sitt nya kontor i Västerås

Kontorsbelysning
I dagens värld blir en trivsam, hälsosam och produktiv arbetsmiljö alltmer betydande. Därför har Castellum på företagets nya kontor i Västerås, tillsammans med MondeVerde, tagit ett stort steg mot att skapa en arbetsplats där trivsel, välbefinnande och ökad produktivitet går hand i hand. Genom att omvandla kontoret med hjälp av MondeVerdes belysningslösningar har Castellum inte bara förändrat hur arbetsutrymmen ser ut, utan även hur anställda mår och presterar.
Genom att implementera innovativa belysningslösningar har man skapat en ergonomiskt optimerad arbetsplats som främjar både fysiskt och mentalt välbefinnande, både på lång och kort sikt. Castellum är fast beslutna att fortsätta investera i en arbetsmiljö där trivsel är en nyckelkomponent för framgång.

 

Lösning

I ett tätt samarbete med beställaren Castellum har vi skapat en belysningsmiljö som är behaglig och som ger visuell komfort, god färgåtergivning (CRI>90) och bra vakenhetsstöd vid arbetsplatserna. I samarbetsytor och diskussionsytor har vi utformat en lite annorlunda, avslappnande och diskret belysningsmiljö.

Vi har med hjälp av ljusets färgtemperatur skapat en central del med varmare ljus som ger en rogivande vistelsemiljö. Ljuset övergår till ett vitare och mer fokuserande ljus när man rör sig mot arbetsplatserna längre ut i kontorslokalen.

Tillsammans med Castellum och den härliga designen som Archus arkitekter tagit fram för kontoret har vi fått möjligheten att leverera en komplett kontorsbelysning som ger ett mycket bra arbetsljus vid arbetsplatser, i fokusrum, konferensrum med mera. LED-armaturer utan synliga ljuskällor dominerar miljön, förutom i de ytor där armaturen i sig ska vara en del av arkitekturen och skapa en upplevelse. Detta innebär låg bländning och hög visuell komfort. Vid arbetsplatser har en pendlad armatur med direkt och indirekt dagsljusliknande ljus valts.

I de långa passagerna har vi använt oss av en annorlunda och mer lekfull armatur än de vanliga runda så kallade downlights som ofta förekommer i passager.

Ringformade och stora ovala LED-armaturer har monterats i konferensrum och skapar en annorlunda inramning som drar till sig uppmärksamhet.

 

Human Centric Lighting och Smart LED™

Våra Smart LED™-belysningslösningar är utformade med hänsyn till den mänskliga biologiska klockan, vilket ökar produktivitet och fokus vid arbetsplatserna. Genom att efterlikna det naturliga dagsljuset hjälper belysningen till att upprätthålla en balanserad dygnsrytm och höja energinivåerna under arbetsdagen.

Med MondeVerdes stora erfarenhet i belysningsplanering och armaturutbud har Castellum inte bara skapat en arbetsmiljö som ökar välbefinnande, utan också främjar synergonomi. Det skonsamma och justerbara ljuset möjliggör anpassningar i färgtemperaturer baserade på olika arbetsuppgifter och tider på dagen. De varma ljusnyanserna skapar en inbjudande atmosfär som bidrar till ökad harmoni och minskar stress, ögonbelastning och trötthet.

Andra intressanta projekt

Följ länkarna till andra intressanta projekt:

Miljö- och energibesparing

Eftersom LED-belysning används i alla delar erhålls en mycket energieffektiv belysningslösning. Kompletterad med närvarostyrning så blir energieffektiviseringen maximal.

 

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om våra produkter här