fbpx

Tamro skapar en uppiggande arbetsmiljö

Kontorsbelysning
Tamro är en oberoende aktör som verkar för en trygg och jämlik försörjning av läkemedel, hälsoartiklar och sjukvårdsprodukter genom att erbjuda lagring och transport av produkter. Företaget samarbetar med myndigheter, läkemedelstillverkare, apotek, sjukhus, konsumenter och patienter.
Det var viktigt för Tamro att ge en god arbetsmiljö för företagets anställda genom att investera i en LED-belysning som ger en uppiggande effekt. Samtidigt så bidrar detta till företagets ambitioner att minska miljöpåverkan för ett hållbart samhälle.

Lösning

Som ny belysningslösning för hela huvudkontoret så installerades Smart LED™-armaturen Leaf Slim, en LED-panel med dagsljusvitt ljus på 5500 Kelvin med ett ljusspektrum som solljus en solig dag.  Armaturen är energieffektiv och ger ett ljusflöde på 4200 lumen och är dimringsbar via DALI. Det höga ljusflödet gör att antalet armaturer minimeras vilket också sänker installationskostnaderna.

Leaf Slim är endast 12 millimeter tjock och kan därför monteras med minimalt med utrymme mellan tak och innertak. I detta fall så valde man att ha armaturen infälld där det var möjligt och ytmonterad där det lämpades sig bättre.

Tändning och släckning i kontorsrum och andra arbetsytor sköts av närvaro- och frånvarosensor och kan enkelt styras via en fjärrkontroll.

I korridorer styrs belysningen av en korridorfunktion med ljusvakt som dimrar ner armaturerna då de är i viloläge. En eftersläcktid har valts där armaturerna helt släcks ner för att optimera maximal energibesparing.

Resultat

  • Ett dagsljusliknande ljus som ger en positiv inverkan på människors välbefinnande och hälsa.
  • Spara maximalt med energi och bidra till en hållbarare miljö.

 

 

PRODUKT I DETTA PROJEKT

Läs mer om våra produkter här