fbpx

Bättre arbetsbelysning i undercentraler

Industri, lager & logistik
Kungsleden ville ha en bättre arbetsbelysning i undercentraler vid fastigheterna vid Vendevägen i Danderyd. Vid en uppgradering av systemen i centralerna så tyckte man att den befintliga belysningen satt felplacerad och gav för dålig ljusstyrka i lokalen. Kravet var att förbättra ljuset i centralerna till så liten kostnad som möjligt. I dessa utrymmen så var monteringen av armaturerna en utmaning på grund av alla kyl- och värmesystem som tar upp stora delar av utrymmet.

Lösning

Som ny belysningslösning i undercentralerna så valde man vår Smart LED™-armatur Fulmar. Denna armatur är en kompakt liten armatur med högt ljusflöde och en energieffektivitet på cirka 150 lumen per watt. En neutralvit variant med 4000 Kelvin i färgtemperatur valdes för att öka synbarheten i lokalerna.

Armaturen är även fullt dimbar mellan 0-100 procent. Armaturen kan utrustas med inbyggd ljus- & rörelsesensor eller så kan den styras/dimras med DALI eller 10VDC rörelsesensorer.

Fulmar har en hög kapslingsklass (IP65) och lämpar sig väl för garage, industri och lager eller andra smutsiga miljöer. Det betyder att armaturen lyser längre och klarare med mindre krav på underhåll. Armaturen finns med många monteringsalternativ och i storlekar från 346 till 1567 mm lång (3047-17640 lumen).

Resultat

  • Färre armaturer i undercentralen än med den gamla belysningen.
  • Högre ljusstyrka i undercentralen.
  • Synbarheten och säkerheten har förbättrats då en högre belysningsstyrka med vitare ljus gör att färger och rörelser lättare uppfattas av ögat.

Miljö- och energibesparing

Besparingen för Kungsleden i detta projekt uppgå till:

  • 65 % lägre energi kostnader (trots högre belysningsstyrka)

 

 

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om produkten Lumlyx Sky LED