fbpx
Tandläkarklinik väljer MondeVerdes LED-panel

Tandläkarklinik väljer MondeVerdes LED-panel

Karlaklinken, i Stockholm, är en tandläkarklinik som är specialister på bl.a. käkkirurgi. När kliniken expanderade med ett ytterligare behandlingsrum så var önskemålet att ha en högklassig belysningslösning. Höga krav ställdes att allmänbelysningen skulle ge en hög ljusnivå med möjlighet till cirka 1000 lux i nivå vid patientens huvud och samtidigt vara miljövänlig och med låg energiförbrukning. Utöver prestandakraven så ville de ha en elegant LED-armatur som inte var för klumpig i deras gamla fina klinik med högt i tak.

Valet av armatur föll på MondeVerdes Smart LED™ SkyLIGHT 66 ELP som är en supertunn LED-panel som ger ett mjukt och skönt ljus som inte bländar. Modellen installerades genom upphängning med diskreta vajrar och med dimbara drivdon som standard vilket innebär att armaturen kan dimmas steglöst mellan 10 % och 100 % av effekten.

”Det är en bra funktionell lösning som ger ett diskret och rent intryck, där den gamla lokalen möter det moderna på ett smakfullt sätt. MondeVerde var lyhörda för våra behov och det har resulterat i att behandlingsrummet nu används flitigt för flera typer av behandlingar. Ekonomiskt kommer vi att räkna hem den här kostnaden genom att vi höjer funktionen för tandläkarpersonalen och sänker energikostnaden. Redan nu har beläggningen i behandlingsrummet ökat. Det blir också som en slags ljusterapi i det här rummet” – Säger Per Jesslén och ler, VD och specialist i käkkirurgi på Karlakliniken.

 

 

 

 

Liknande nyheter