fbpx
MondeVerde får förnyat förtroende av Greenpark

MondeVerde får förnyat förtroende av Greenpark

MondeVerde får förnyat förtroende av Greenpark som leverantör av LED-belysning till ytterligare ett av företagets parkeringsgarage.

I parkeringsgaraget på Pilotgtan, i Skarpnäck utanför Stockholm, fanns ett antal gamla, delvis trasiga och nedsmutsade lysrörsarmaturer med 2×36 watt ljuskällor. Därför så ville man att den nya belysningslösningen skulle ha en högre kapslingsklass för att slippa nedsmutsade ljuskällor och kupor med försämrat ljusutbyte.

Greenpark valde även till detta garage MondeVerdes Smart LED™ LumiROD 414 Eco. Denna armatur är en ljusmaskin med över 140 lumen per watt. En dagsljusvit variant med 5300 Kelvin i färgtemperatur valdes för att öka synbarheten i garaget. Detta resulterade i att man kunde minska antalet armaturer med 23 % och att öka medelbelysningsstyrkan från cirka 50 lux till 105 lux.

Armaturen är även fullt dimbar mellan 0-100 procent. Armaturen kan utrustas med inbyggd ljus- & rörelsesensor eller så kan den styras/dimras med DALI eller 10VDC rörelsesensorer. Denna inbyggda rörelsesensor kan ställas in för sparlågeläge, ett läge då ingen närvaro detekterats, på mellan 0-90 procent effekt. Även tiden för hur länge armaturen ska vara tänd på full effekt vid rörelsedetektering är steglöst ställbar.

I detta garage så ställdes armaturerna in så att de i sparlågeläge använder 25 % effekt (9 watt). Vid rörelsedetektering så tänds de upp till 36 watt (full effekt) i sex minuter. Rörelsesensorn kan emellertid ändras på plats med en fjärrkontroll om man som exempel vill att en viss armatur ska vara tänd längre, eller kanske inte vill att den går ner i sparlågeläge. Genom att använda Smart LED™ så kan Greenpark göra 70 % i energibesparing utan att behöva släcka ljuset helt i garaget

LumiROD 414 Eco har en hög kapslingsklass (IP66) med en slät ovansida som därför lämpar sig väl för parkeringsgarage eller andra smutsiga miljöer. Det betyder att armaturen lyser längre och klarare med mindre krav på underhåll

Liknande nyheter