fbpx
Världsledande förpackningstillverkare väljer LED för att nå sina miljömål

Världsledande förpackningstillverkare väljer LED för att nå sina miljömål

Constantia Flexibles Ltd, i England, är en världsledande tillverkare av flexibla förpackningslösningar. Företaget levererar sina produkter till ett stort antal multinationella företag och lokala marknadsledare inom t.ex. mat-, läkemedel- och dryckesindustrin.

Sedan år 2005 har Constantia Flexibles mätt företagets direkta och indirekta koldioxidutsläpp i enlighet med ”Greenhouse Gas Protocol”. Redan år 2012 var Constantia Flexibles halvvägs till att nå sina mål, en reducering med 40 % av koldioxidutsläppen senast år 2023.

Constantia beslutade att byta ut sin befintliga belysning i företagets produktionslokaler till energieffektiv och Smart LED-belysning. Den gamla belysningen bestod av 84 stycken lysrörsarmaturer på 250 watt vardera. Dessa generareade 110 ton koldioxidutsläpp per år.

För att möte de krav som Constantia Flexibles är i behov av för företagets verksamhet så utformades en skräddarsydd belysningslösning. I det här fallet så designades och tillverkades 84 stycken skräddarsydda LED-ljuskällor baserade på vår SunRAY LED-armatur som eftermonterades i de befintliga armaturerna. Denna skräddarsydda armatur har en effekt på 105 watt och ger över 13000 lumen.

Denna nya LED-belysningslösning genererar endast 45 ton koldioxidutsläpp per år, vilket är en minskning med 65 %, och är ett betydande bidrag för Constantia Flexibles att uppnå sitt miljömål år 2023. De anställda har fått en bättre och ljusare arbetsmiljö samtidigt som företaget spar både pengar och energi.  

Liknande nyheter