fbpx
Tester visar att LED-lysrör inte håller måttet

Tester visar att LED-lysrör inte håller måttet

I en färsk rapport från Lux, ett oberoende testhus inom belysningsbranschen i England, så har man testat och betygsatt de senaste LED-lysrören från de största tillverkarna med hjälp av Lighting Industry Association (LIA) laboratorium. Enligt testresultatet från LIA, var inget av LED-lysrören helt korrekt märkta, enligt kraven i IEC 62776: 2014. Detta innebär att om en olycka skulle hända orsakad av armaturen så skulle både tillverkare och försäkringsbolag frias från allt ansvar.

Denna rapport belyser utmaningar som vi har stött på hos flertalet kunder under åren. Rapporten visar att LED-lysrör har en alltför kort livslängd och att de inte är anpassade att användas i alla typer av vanliga lysrörsarmaturer. Detta innebär ofta att LED-lysrören blir för varma vilket dramatiskt reducerar ljusflödet från lysrören i förtid. Man ska också tänka på att en ombyggnad av armaturen, för att kunna använda LED-lysrör, innebär att installatören ändrar i en certifierad produkt och att dess garantier då upphör.

LED-armaturer, det vill säga armaturer som från början är konstruerade för LED-dioder som ljuskällor, är däremot från start byggda för att ta hand om värme och se till att livslängden maximeras i dioderna. De är dessutom certifierade och testade armaturer med LED som ljuskälla.

För att få mer kunskap om lysrörsproblematiken, läs i rapporten från Lux här.

Vill du komma i kontakt med oss för kostnadsfri rådgivning så kontakta oss på 08-765 80 50

Liknande nyheter