fbpx
Välrenommerad idrottsanläggning uppgraderar till LED på tennisbanor

Välrenommerad idrottsanläggning uppgraderar till LED på tennisbanor

Polo Farm Sports Club är en av de största idrottsanläggningar i södra England för både utomhus- och inomhussporter. Anläggningen nyttjas av stadens invånare, idrottsklubbar, skolor, företag och är även värd för nationella och internationella idrottsevenemang.

När man beslutade om att bygga en ny stor inomhusanläggning, som färdigställdes under förra året, installerades vår LED-armatur både i sporthallarna och även i sidoutrymmen. När nu Polo Farm ville förbättra kvalitén för sina tennisspelare så valde man att i sin tennishall installera våra produkter.

Man ville ha en energisnål och långlivad belysning. Att utföra underhåll och utbyte av lysrör på denna höga höjd var inte ett alternativ. Samtidigt så är det svårt att hitta en ljusstark LED-belysning som kunde leverera den ljusstyrka och jämnhet som krävdes. Tennis, liksom många sporter, förlitar sig på noggrant utformad belysning för att leverera höga belysningsnivåer som krävs för tävlingsspel.

De tre inomhustennisbanor på Polo Farm var ursprungligen utrustad med 320 watt lysrör. Varje bana lystes upp med 30 lysrör med en effekt på totalt ca 9600 watt. Banorna nyttjades 14 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, vilket innebar att Polo Farm förbrukade över 168 779 kW per år och genererade över 75 ton i koldioxidutsläpp per år bara i tennishallen.

Valet av armatur föll på SportsOPTIMA 5324 som är en robust och bländfribelysning och ger en färgtemperatur som efterliknar naturligt dagsljus och passar utmärkt i idrottshallar. Med den nya LED-belysningen behövdes endast 18 armaturer installeras per tennisbana vilket minskade antal armaturer med ca 40 %. Den totala energiförbrukningen minskas med 81 % till 31 350 kW per år. LED-armaturen har inbyggd ljus- och rörelsesensor och ger dagsvittljus på 5300 Kelvin i färgtemperatur vilket ökar ljusnivån på tennisbanorna med 50 %.

Liknande nyheter