fbpx
Energisnål belysningslösning till ADDvise kontor

Energisnål belysningslösning till ADDvise kontor

ADDvise är Sveriges ledande leverantör av utrustning till laboratorier och forskningsenheter. Företaget har nyligen flyttat in i sitt nya kontor vid Gärdet i Stockholm och ville ha en energisnål belysningslösning. ADDvise fick möjligheten att med MondeVerde, på ett tidigt stadium, utvärdera olika belysningsalternativ och prova olika färgtemperaturer på ljuset från armaturerna för se vad som passade dem bäst.

Valet föll på MondeVerdes produkt GloW 240, den varmvita varianten, som monterades i hela lokalen. GloW 240 är en Smart LED™ i form av en rund infällbar Downlight. Armaturen har en reglerbar watteffekt mellan 0-25 watt. GloW 240 har ett unikt lågt inbyggnadsmått och har en höjd på endast 69 mm och det inkluderar det integrerade donet. Det gör den extra lämplig att fälla in i takplattor, gipstak etc. där det är dåligt med plats och den är enkel att montera. Armaturerna är dessutom väldigt lätta så ingen förstärkning behövs i takplattorna vid montering.

Ljusnivåerna planerades för att ge en så pass god allmänbelysning att ingen extra skrivbordsbelysning skall behöva användas. Syftet var att uppnå en flexibilitet i lokalen som möjliggör ommöblering av arbetsplatser utan att behöva flytta eller montera om armaturerna.

ADDvise behövde cirka 50 % färre armaturer än med konventionella downlights för att uppnå en medelbelysningsstyrka på cirka 450 lux i kontorslandskapet. Detta resulterade i ungefär 75 % lägre energikostnader och koldioxidutsläpp.

Liknande nyheter