fbpx

Uppiggande och energisnål belysning i ridhus

Ägarna till det fantastiska ”Drömhuset” ute på den natursköna slätten i Uppland har kompletterat sin fastighet med ett helt nytt ridhus till sina åtta hästar. Ridning är ett stort intresse i familjen och man kopplar gärna av efter en hektisk arbetsdag med ridning i naturen eller i ridhuset. Det var en självklarhet att det skulle vara en energisnål belysning i det nya ridhuset. Ägarna tog in flera anbud från leverantörer med förslag på olika lösningar. Kravet var en medelbelysningsstyrka på 300 lux i lokalen.

Valet av belysningslösning föll på MondeVerdes Smart LED™ LumiOPTIMA på 140 watt med dagsljusvitt ljus (5300 K). LumiOPTIMA är vår mest energieffektiva ljusmaskin som producerar ett dagsljusliknande ljus med en effektivitet på över 150 lumen per watt. Armaturen har som standard inbyggd ljus- och rörelsesensor. I detta fall så används rörelsesensorerna till att stänga ner ljuset efter 30 minuter om ingen rörelse detekterats. På så sätt så kan man undvika att glömma ljuset på efter att ridningen är avslutad. Då byggnaden är försedd med stora takfönster med mycket ljusinsläpp så har den inbyggda ljusstyrningen konfigurerats till att hålla en luxnivå på 300 lux. Detta innebär att på dagar och tider med mycket dagsljus så dimras armaturerna automatiskt ner eller släcks helt då de inte behöver använda full effekt för att uppnå 300 lux.

”Belysningen är helt fantastisk! När man tänder ljuset i ridhuset är det som att släppa in solen. Att efter en arbetsdag komma hem och ta ett ridpass i ridhuset i den härliga miljön är oerhört uppiggande”, säger Håkan Eriksson som är en av dom lyckliga ägarna av det härliga ridhuset.

Liknande nyheter