fbpx
Englands största mejeriföretag får förstklassig belysning i nytt höglager

Englands största mejeriföretag får förstklassig belysning i nytt höglager

Dairy Crest är ett av Englands största mejeriföretag och tillverkar förutom mjölkprodukter även ost och smör. Företaget har valt att använda vår Smart LED™-belysning i flera olika delar av företaget, i produktion, i personalutrymmen mm. När de nu skulle bygga ett nytt höglager så ville de även där ha en energieffektiv belysningslösning. I lagergångarna eftersträvades en medelbelysningsstyrka på > 300 lux.

Valet av belysningslösning i höglagret föll på vår Smart LED™-armatur SunRAY 10 på 110 watt. I denna variant så används en speciell optik för smala lagergångar i höglager där ljuset effektivt når golvet. Armaturen finns med olika färgtemperaturer på dioderna men här används dagsljusvitt ljus (5000 K). SunRAY är en av våra mest flexibla armatur med ett brett användningsområde och hög kapslingsklass. Armaturen har inbyggd ljus- och rörelsesensor. I detta fall så används rörelsesensorerna till att sänka ner ljuset till 10 % av effekten efter 5 minuter om ingen rörelse detekterats.

Resultatet för kunden innebär en energieffektivare belysning, eliminering av underhåll av armaturer på hög höjd samt en bättre arbetsmiljö. Utöver det så får man 74 % lägre elkostnader.

Liknande nyheter