fbpx
Garanterat dagsljus på Norrmalmstorg

Garanterat dagsljus på Norrmalmstorg

Stockholm den 31 oktober 2018

Tycker du att årstiden är mörk och tråkig kan ett besök på Norrmalmstorg i Stockholm pigga upp. Fram till den 18 november kommer en av torgets busskurer vara upplyst med dagsljusbelysning. Syftet är att dramatisera vilken skillnad riktig belysning gör under årets mörka månader. Smart LED, som ljuset kallas, har ett dagsljusliknande ljus – något som uppfattas positivt av kroppen.

”Vi vet att människor mår bättre och presterar bättre när ljuset är rätt”, säger Ulf Gustafsson, VD för MondeVerde. ”Det är därför vi vill sprida kunskapen om Smart LED”, fortsätter han.

Att dagsljus är viktigt för hälsan är bekräftat. Inte minst har docent Arne Lowden vid Stressforskningsinstitutet på Stockholms Universitet uppmärksammat detta genom olika forskningsstudier. Ändå har de flesta svenskar alldeles för dåligt ljus på sina arbetsplatser. Många kontor, lager och skolor saknar helt tillgång till dagsljus. Det är här som Smart LED kan göra störst skillnad.

Smart LED ger bättre ljus och drar mindre el än konventionella ljuskällor. Rätt ljus borde vara viktigt för både personalansvariga och ekonomichefer.

Installationen i busskuren är ett samarbete mellan MondeVerde, Cabomba/Trout and Partners och Clear Channel. Förhoppningen är att fler svenskar ska bli medvetna om ljusets betydelse för vårt välmående.

Ulf Gustafsson på MondeVerde säger:

”Sverige är känt som ett högteknologiskt land. Ändå befinner sig belysning inomhus kvar i stenåldern. Idag spenderar vi 90 % av vår tid inomhus i våra moderna grottor. Det blir ingen pigg utav. Det borde fler arbetsgivare tänka på.”

MondeVerde är Sveriges första specialist på Smart LED för fastigheter. Vi ser till att arbetsplatser får den belysning de förtjänar. Smart LED är ett hållbart alternativ till konventionella ljuskällor som höjer humöret och sänker elförbrukningen.

För vidare information, kontakta Ulf Gustafsson, VD MondeVerde, 0733-22 36 58

 

Liknande nyheter