fbpx
GMT CNC Machining gör en energibesparing med 67 %

GMT CNC Machining gör en energibesparing med 67 %

GMT CNC Machining, Portsmouth i England, är ett familjeägt företag som specialiserat sig på att tillverka avancerade metalldelar till olika kunder. De har specialiserat sig på att använda avancerade datorstyrda (CNC-styrda) fleroperationsmaskiner och svarvar. Företaget, med över 45 års erfarenhet i branschen, är en uppskattad leverantör hos sina kunder. Efter att ha flyttat verksamheten till en större anläggning så undersökte GMT olika alternativ för att minska sina underhållskostnader. GMT fick ett beslutsunderlag innehållande investeringskostnader med ljusberäkningar, avkastning på investering samt förslag för att minska kostnaderna och sina koldioxidutsläpp.

Valet av LED-belysning föll på vår LumiROD 516. En kraftfull LED-armatur med 54 watt och ett klart dagsvitt ljus på 5500 kelvin. Armaturen är en Smart LED™ som går att styra via fjärrkontroll och reglerar ljusstyrkan via rörelsedetektorer.

Arbetsmiljön har med det dagsvitaljuset blivit ett lyft för de anställda samtidigt som GMT CNC Machining gör en årlig energibesparing med 67 % och en minskning av koldioxidutsläpp med cirka 9 ton.

Liknande nyheter