fbpx

ICAs logistik spar energi med vår LED-belysning

Inom ICAs logistikverksamhet i Sverige jobbar drygt 3000 personer. Majoriteten av dem arbetar på något av deras sju lager. ICA har lager i Borlänge, Västerås, Stockholm (Kallhäll), Kungälv och Helsingborg, samt centrallager i Västerås och Arlöv. Deras största lager ligger i Västerås (100 000 kvadratmeter).

Logistikfunktionens uppdrag är att leverera varor till alla ICAs butiker så kostnads- och miljöeffektivt som möjligt samtidigt som hög kvalitet och bra service bibehålls. Vid ICA’s distributionscentral i Kallhäll norr om Stockholm har man beslutat att som ett led i sitt miljöarbete börja energieffektivisera belysningen.

Som ett första steg så har belysningen i omklädningsrummen för personalen bytts till LED-armaturer. Valet föll på vår SkyLIGHT LED-panel som är enkel att montera i nedhängda tak i kontorsmiljöer och liknande. SkyLIGHT LED 66 har måtten 60×60 centimeter och är på 36 watt. Den ersätter här fem stycken downlights på 52 watt styck.

Resultatet blev över förväntan. Förutom ett bättre dagsljusliknande ljus så spar man över 73 % energi. Nedan visas bilder före och efter installation av SkyLIGHT 66 LED-panel.

Liknande nyheter