fbpx
IKEA - 70% energibesparing på fasad och skyltbelysning

IKEA – 70% energibesparing på fasad och skyltbelysning

IKEA fortsätter sin envisa kamp för att spara energi och skona vår miljö. IKEA i Kungens kurva går i spetsen och byter nu ut sin fasad och skyltbelysning till våra SunBURST 8 LED-armaturer. De valde också att utrusta dem med vår inbyggda trådlösa kontroll, vilket innebär att vi kan krama ur ännu några kilowatttimmar med energi genom att dimma och släcka vissa skyltar vid olika tidpunkter. Till exempel så kan vi dimma ner ljuset på kvällar och ljusa sommarnätter och släcka vissa skyltar helt.

I första steget så spar de nästan 70% energi genom att byta ut alla sina existerande halogen-strålkastare till LED.

Det är väldigt stimulerade att få vara med och hjälpa IKEA till sin energibesparing tycker vi på MondeVerde. Tillsammans så blir vi väldigt kreativa och hittar på nya sätt att spara energi med vår styrning. Förutom detta så har även alla armaturer inbyggd ljussensor så de tänder och släcker individuellt på olika platser vilket spar ännu mer energi. Vid skymningen så tänds de som står i de mörkaste lägena först.

IKEA har sedan tidigare bytt ut sin belysning på parkering och torg mot vår SunBURST 6 LED-armatur. Även på varuutlämningslagret och på andra ställen har man bytt ut eller är på väg att byta ut mot våra LED-armaturer.

På bilderna nedan visas några exempel där nu skyltar och annonstavlor lyses upp av våra LED-armaturer.

 

Liknande nyheter