fbpx
IKEA Kungens Kurva spar 88% energi med LED-belysning

IKEA Kungens Kurva spar 88% energi med LED-belysning

IKEA i Kungens Kurva utanför Stockholm är fortfarande världens största IKEA varuhus till ytan. Här jobbar man otroligt hårt för att minska sin miljöpåverkan på alla möjliga sätt och är pionjärer på många energsparande områden. Vi känner oss fantastiskt privilegierade som får vara med och bidraga till detta gnetande mot en grönare värld.

På den nybyggda parkeringen så ersätter man 1000 W metallhalogen med 160 W LED-belysning, dvs använder två av våra SunBURST 8 LED-armaturer på tillsammans 160 W. Dessa SunBURST har dessutom en ny detalj som medför en fantastisk ljusspridning.

Tack vare de nya asymmetriska linserna så sprids ljuset ut långt i sidled, idealiskt för applikationer som kräver att ljuset fokuseras utmed t ex en väg eller en parkeringslänga.

Här spar man ca 88% energi och kan ”räkna hem” investeringen på ca 3 år, enbart räknat på elkostnaderna, dvs besparing i underhåll är inte medräknat, se kalkyl nedan.

LED-belysningen nattprogrammeras till att dimmas ner mellan 22.00-07.00 för att spara ännu mera av vår miljö. Detta görs enkelt från kontoret eller i anslutning från parkeringen med vår inbyggda trådlösa styrning.

 

Liknande nyheter