fbpx
JP Sport & Fitness Club installera smart LED i squashhallar

JP Sport & Fitness Club installerar smart LED i squashhallar

JP Sport & Fitness Club ligger i Dorset County, England. Klubben har funnits i över 25 år och är mycket populär bland lokalbefolkningen för bl.a. sina fina squashhallar. Dock var den befintliga belysningen på squashbanorna av dålig kvalité och krävde regelbundet underhåll. Målet var att hitta en effektiv belysning som hade en lång livslängd, bra ljusnivå och samtidigt minska energiförbrukningen.

Valet av armatur föll på SportsOPTIMA som är en robust och Smart LED™-belysning och ger en färgtemperatur som efterliknar naturligt dagsljus och passar utmärkt i idrottshallar. Det var viktigt för klubben att byta ut de gamla lysrören mot nya armaturer som möter EU’s miljökrav.

JP Sport & Fitness Club kan genom sin nya belysning erhålla en medelbelysningsstyrka på 500 lux vilket har gett en signifikant bättre miljö för spelarna och även ökar bollens synlighet. Förutom att spelarupplevelsen har förbättrats avsevärt så kan klubben räkna hem en energibesparing på hela 72 % tillsammans med minskade underhållskostnader och koldioxidutsläpp med ca 1,6 ton.

Liknande nyheter