fbpx

FÅR DIN ARBETSPLATS TILLRÄCKLIGT MED DAGSLJUS?

Arbetsmiljöverket rekommenderar mer
dagsljus på arbetsplatsen.

Antag att medarbetarna är ditt företags viktigaste tillgång. Antag att det finns forskning som visar att större doser dagsljus ökar prestationen och sänker sjukfrånvaron.

Antag att det finns en ny sorts belysning som heter Smart LED™. En belysning som inte bara sparar energi utan också ger varje arbetsplats optimalt med dagsljus oavsett hur långt ifrån ett fönster man sitter. En belysning som dessutom anpassar ljusstyrkan efter väder och årstid.

Antag att MondeVerde erbjöd en kostnadsfri analys

av just din lokal och berättade hur du kan sänka dina kostnader. Samtidigt som du ökar trivsel och prestation hos din personal. Är det inte värt att kontakta dem?
Antagligen!

Få en kostnadsfri ljusanalys

Börja ett ljusare liv redan idag

 Fyll i formuläret nedan eller ring 08-765 80 50 för att boka en kostnadsfri analys av din lokal.

Kontaktformulär

  Namn

  Epost

  Meddelande

  Dagsljus på jobbet

  är bra både för hälsan och ekonomin

  Rätt ljus på arbetsplatsen har länge
  varit en viktig fråga.

  Men fram till idag så har man mest fokuseratpå rätt belysningsstyrka, ljusets jämnhet och att
  minimera bländning. Skillnaden mellan vanlig belysning och dagsljus har aldrig riktigt diskuterats.
  Något som är synd eftersom skillnaden är ganska stor. Med rätt sorts belysning blir människor
  piggare och kan arbeta bättre.

  MV

  Det handlar om hormoner.

  Allt går att förklara biologiskt. Kroppen producerar vakenhetshormonet kortisol och sömnhormonet melatonin. När kroppen får för lite dagsljus ökar utsöndringen av melatonin. Detta sker t.ex. på vintern och på arbetsplatser med dåligt ljus i form av för låg belysningsstyrka och/eller ett gulaktigt ljus. Resultatet är tröttare och mindre produktiva medarbetare. I värsta fall kan det leda till depression.

  För några år sedan upptäckte forskare en tredje receptor på ögats näthinna som blockerar sömnhormonet om den utsetts för ett vitt dagsljusliknande ljus. Precis det ljus som vi erbjuder i våra produkter. Våra Smart LED™-armaturer avger ett kortvågigt och därmed mer dagsljussliknande ljus än vanliga LED-armaturer. Människor som vistas i det ljuset blir piggare och mer effektiva.

  Smart LED som imiterar dagsljus.

  Lösningen på problemet är ny belysning på arbetsplatsen. På MondeVerde är vi experter på Smart LED som piggar upp. Fördelarna är flera. Smart LED-armaturerna är behagliga för ögat samtidigt som det avger ett dagsljusliknande ljus utan att blända. Att det dessutom är skonsamt för miljön, sparar energi och ger samma fördelar som naturligt dagsljus gör inte saken sämre.

  Piggare medarbetare.

  Vintertrötthet är ett fenomen som drabbar många svenskar. Anledningen är bristen på dagsljus. Läkare brukar rekommendera en promenad på lunchen för att ”tanka dagsljus”, men dels kan det vara svårt att hinna med, dels är dagsljuset under den mörka årstiden för svagt. Genom att installera Smart LED på arbetsplatsen får alla tillgång till vitt dagsljusliknande ljus. Något som minskar tröttheten, gör alla piggare och i förlängningen också effektivare.

  Lägre energikostnader.

  MondeVerde kan kostnadsfritt ta fram ett förslag på hur ditt företag kan dra nytta av Smart LED.  Att installera Smart LED i en kommersiell fastighet är en klok investering. Exakt hur snabbt investeringen betalar sig räknar vi ut åt dig.

  Ökat välbefinnande.

  I början känns dagsljusvitt ljus inomhus lite konstigt. Folk brukar vara så vana vid lysrör att de märkligt nog kan uppleva dagsljusbelysning som onaturlig. Men den känslan är snabbt övergående. Kroppen vänjer sig snabbt vid ljuset och snart vill man inte ha någon annan belysning.

  Skonsamt för miljön.

  MondeVerde betyder en grönare värld. Och precis det var vår tanke när vi startade bolaget. Smart LED drar inte bara mindre energi än konventionell belysning och vanlig LED, du slipper byta ljuskällor lika ofta – något som både sparar tid och pengar. Flera företag har redan börjat redovisa sitt ”carbon footprint”. Att byta till Smart LED är ett klokt sätt att visa miljömedvetenhet och arbeta mot ett hållbarare samhälle.

  Människan & Ljuset

  Människan & Ljuset

  Dagsljus är lika viktigt för hälsan som motion. Människan är gjord för att fungera som bäst när det är ljust ute. Ljus gör att man piggnar till rent biologiskt. Hjärnan får bättre fart och gör så att man tänker bättre och har mindre benägenhet att somna.
  Läs mer ›

  Folkhälsomyndigheten

  Folkhälsomyndigheten

  Folkhälsomyndighetens rapport påvisar hälsofrämjande effekter av dagsljus. Ljus har betydelse för regleringen av dygnsrytm, sömn- och vakenhetsrytm, humörreglering och aktivering (stressreglering).
  Läs mer ›

  Arbetsmiljöverket

  Arbetsmiljöverket

  Dagsljus är viktigt för hälsan skriver Arne Lowden, sömn- och stressforskare på Stressforskningsinstitutet i en ny rapport framtagen i samarbete med Arbetsmiljöverket. Sveriges nordliga breddgrader ger mindre naturligt dagsljus och global instrålning från solen under höst och vinter, så elektriska ljusalternativ behövs även för dagarbete.
  Läs mer ›