fbpx

Hållbara byggnader och hållbara människor

UPPGRADERA DITT DYSTRA LAGER TILL NÅGOT ENERGISNÅLARE OCH PRODUKTIVARE

ENERGISNÅLARE OCH LJUSARE MED SMART LED™ BELYSNING

MondeVerde har en rad olika lösningar som förvandlar lager och industrilokaler från något dyrt och
dystert till något betydligt trevligare.

Med vår Smart LED™-belysning får du en långsiktig och ekonomiskt fördelaktig belysningslösning. Vi
vet också att rätt belysning på arbetsplatsen gör människor friskare och effektivare. Vi är passionerade
och strävar alltid efter en ljusare värld för bättre hälsa och miljö.

Varför Smart LED™-belysning? Därför att lagerlokaler drar mer energi än vad många tror. Inte minst
finns det pengar att spara på bättre och effektivare belysning.

KAMPANJERBJUDANDE

Antag att MondeVerde erbjuder en kostnadsfri belysningsanalys av just ditt lager och berättar hur du kan sänka dina kostnader. Samtidigt som du ökar trivsel och prestation hos din personal. Vore det inte värt att utnyttja detta erbjudande? Antagligen. Dessutom får du 10% rabatt på belysningslösningen om den installeras i år. Kampanjen gäller t o m 31 mars.

DU HITTAR NÅGRA AV VÅRA LAGER-REFERENSER HÄR

LÄS MER I VÅR LAGERBROSCHYR HÄR

Få en kostnadsfri ljusanalys

Börja ett ljusare liv redan idag

Fyll i formuläret nedan eller ring 08-765 80 50 för att boka en kostnadsfri analys av din lokal.

Kontaktformulär

  Namn

  Epost

  Meddelande

  Dagsljus på jobbet

  är bra både för hälsan och ekonomin

  Rätt ljus på arbetsplatsen har länge
  varit en viktig fråga.

  Men fram till idag så har man mest fokuserat på rätt belysningsstyrka, ljusets jämnhet och att
  minimera bländning. Skillnaden mellan vanlig belysning och dagsljus har aldrig riktigt diskuterats.
  Något som är synd eftersom skillnaden är ganska stor. Med rätt sorts belysning blir människor
  piggare och kan arbeta bättre.

  MV

  Det handlar om hormoner.

  Allt går att förklara biologiskt. Kroppen producerar vakenhetshormonet kortisol och sömnhormonet melatonin. När kroppen får för lite dagsljus ökar utsöndringen av melatonin. Detta sker t.ex. på vintern och på arbetsplatser med dåligt ljus i form av för låg belysningsstyrka och/eller ett gulaktigt ljus. Resultatet är tröttare och mindre produktiva medarbetare. I värsta fall kan det leda till depression.

  För några år sedan upptäckte forskare en tredje receptor på ögats näthinna som blockerar sömnhormonet om den utsetts för ett vitt dagsljusliknande ljus. Precis det ljus som vi erbjuder i våra produkter. Våra Smart LED™-armaturer avger ett kortvågigt och därmed mer dagsljussliknande ljus än vanliga LED-armaturer. Människor som vistas i det ljuset blir piggare och mer effektiva.

  Smart LED som imiterar dagsljus.

  Lösningen på problemet är ny belysning på arbetsplatsen. På MondeVerde är vi experter på Smart LED som piggar upp. Fördelarna är flera. Smart LED-armaturerna är behagliga för ögat samtidigt som det avger ett dagsljusliknande ljus utan att blända. Att det dessutom är skonsamt för miljön, sparar energi och ger samma fördelar som naturligt dagsljus gör inte saken sämre.

  Piggare medarbetare.

  Vintertrötthet är ett fenomen som drabbar många svenskar. Anledningen är bristen på dagsljus. Läkare brukar rekommendera en promenad på lunchen för att ”tanka dagsljus”, men dels kan det vara svårt att hinna med, dels är dagsljuset under den mörka årstiden för svagt. Genom att installera Smart LED på arbetsplatsen får alla tillgång till vitt dagsljusliknande ljus. Något som minskar tröttheten, gör alla piggare och i förlängningen också effektivare.

  Lägre energikostnader.

  MondeVerde kan kostnadsfritt ta fram ett förslag på hur ditt företag kan dra nytta av Smart LED. Att installera Smart LED i en kommersiell fastighet är en klok investering. Exakt hur snabbt investeringen betalar sig räknar vi ut åt dig.

  Ökat välbefinnande.

  I början känns dagsljusvitt ljus inomhus lite konstigt. Folk brukar vara så vana vid lysrör att de märkligt nog kan uppleva dagsljusbelysning som onaturlig. Men den känslan är snabbt övergående. Kroppen vänjer sig snabbt vid ljuset och snart vill man inte ha någon annan belysning.

  Skonsamt för miljön.

  MondeVerde betyder en grönare värld. Och precis det var vår tanke när vi startade bolaget. Smart LED drar inte bara mindre energi än konventionell belysning och vanlig LED, du slipper byta ljuskällor lika ofta – något som både sparar tid och pengar. Flera företag har redan börjat redovisa sitt ”carbon footprint”. Att byta till Smart LED är ett klokt sätt att visa miljömedvetenhet och arbeta mot ett hållbarare samhälle.

  Människan & Ljuset

  Människan & Ljuset

  Dagsljus är lika viktigt för hälsan som motion. Människan är gjord för att fungera som bäst när det är ljust ute. Ljus gör att man piggnar till rent biologiskt. Hjärnan får bättre fart och gör så att man tänker bättre och har mindre benägenhet att somna.
  Läs mer ›

  Folkhälsomyndigheten

  Folkhälsomyndigheten

  Folkhälsomyndighetens rapport påvisar hälsofrämjande effekter av dagsljus. Ljus har betydelse för regleringen av dygnsrytm, sömn- och vakenhetsrytm, humörreglering och aktivering (stressreglering).
  Läs mer ›

  Arbetsmiljöverket

  Arbetsmiljöverket

  Dagsljus är viktigt för hälsan skriver Arne Lowden, sömn- och stressforskare på Stressforskningsinstitutet i en ny rapport framtagen i samarbete med Arbetsmiljöverket. Sveriges nordliga breddgrader ger mindre naturligt dagsljus och global instrålning från solen under höst och vinter, så elektriska ljusalternativ behövs även för dagarbete.
  Läs mer ›