fbpx
Lansering av det första distriktssjukhuset i Ghana

Lansering av det första distriktssjukhuset i Ghana

Som MondeVerde tidigare har rapporterat om så har hälsoministeriet i Ghana och NMS Infrastucture Ltd, ett konsortium av flera leverantörer, tidigare slutit ett avtal om uppbyggnad av sex nya sjukhus i Ghana i Afrika. Under processens gång så har ytterligare ett distriktssjukhus tillkommit i planen. Projektet med nya sjukhus har varit ett mycket omfattande biståndsprojekt, i ett av världens fattigaste land, vilket kommer att väsentligt stärka den regionala distriktssjukvården i hela landet.

Byggstarten för Shai Osudoku distriktssjukhus i Dodowa började på allvar i oktober 2014. Efter överkommit en rad olika byråkratiska hinder och 18 månader senare så stod ett fullt fungerande sjukhus på plats i mars 2016. Vilket är det första av sju sjukhus i Built to Care Ghana Project. Vi är glada att se att ytterligare två sjukhus redan är i uppbyggnadsfasen.

Som en del av ett konsortium har MondeVerdes samarbetspartner i England, Low Energy Designs, levererat den komplexa belysningslösning som är en mycket viktig del i detta banbrytande projekt. De LED-armaturer som har använts i detta projekt är bla GloW, LumiROD, SunBURST, SunFIRE och LumiOPTIMA. Man räknar med att dessa LED-armaturer kommer, förutom ge ett utmärkt dagsvitt ljus, innebära en kostnadsbesparing med ca 80 % i Ghanas nya sjukhus.

Läs mer om Shai Osudoku distriktssjukhus här

Uppbyggnad av sjukhuset

Undersökningsrum med LED-belysning

Allmänna sjukhusytor med LED-belysning

 

Liknande nyheter