fbpx
Maximal energibesparing i Lycksele

Maximal energibesparing i Lycksele

I det nybyggda bostadsområdet Furuvik Strand i utkanten av Lycksele, alldeles intill vid Ume älv, har man satsat på maximal energibesparing när det gäller gatubelysningen. Genom att använda våra LED-armaturer i kombination med den lättanvända och innovativa tekniken som finns inbyggd i dessa så uppnås maximal energibesparing.

På gatan används vår SunBURST 6 armatur på 66 watt uteffekt. Med den inbyggda styrningen har armaturerna nattprogrammerats så att de sänker ljuset till 50% av uteffekten mellan 22:00 och 05:00. Genom att komplettera armaturerna med en rörelsesensor i var ände av gatan så ökas ljuset till full effekt i några minuter om en rörelse detekteras på gatan, och går sedan tillbaks till nerdimmat läge igen under natten. Armaturerna har inbyggd ljussensor, inbyggd trådlös styrning samt inbyggt stöd för rörelsesensor vilket innebär att man har ett komplett styrsystem för sin belysning som är enkel, flexibel och dessutom billig. Med den lättanvända programvaran så kan man lätt ändra sina inställningar sittandes i en varm och skön bil, eller så kan man sköta system på distans hemma vid skrivbordet.

Rörelsedetektorerna tänder de andra armaturerna trådlöst via den inbyggda trådlösa styrningen och man behöver inte dra sladdar och koppla in rörelsesensorer i alla armaturer. Det går dessutom enkelt att gruppera armaturerna för aktivering via rörelsesensor i programvaran och ändra detta om man vill bygga ut med fler sensorer och/eller armaturer. I vissa av våra armaturmodeller så kan man dessutom ha inbyggd rörelsesensor.

Ansvarig konsult och grossist är vår partner i Luleå, Optima belysning. Installatör är AC EL från Lycksele.

 

Fotograf: Alexander Vikström

Fotograf: Lennart Wikström

 

 

 

Liknande nyheter