fbpx
Newsec väljer LED i World Trade Center

Newsec väljer LED i World Trade Center

Fastighetsförvaltaren Newsec har valt LED-armaturer från MondeVerde när de har genomfört renoveringar av delar av affärscentret World Trade Center i Stockholm. Newsec har förbättrat och energieffektiviserat belysningen i bl a några hissutrymmen och korridorer.

Byggnadens hissutrymmen har i grunden mycket ljusinsläpp vilket innebär att man har valt att satsa på rörelse- och ljusstyrd LED-belysning. Produkten som används är GloW 180, som har ett varmt och vitt ljus. Den kombinerad rörelse och ljusstyrningen gör att belysningen anpassas utifrån omgivande ljus och släcks ner helt på väldigt ljusa dagar. Den släcks även om  om ingen närvaro detekteras under en viss tid.

I korridorerna har man valt LED-paneler, SkyLIGHT 66, med rörelsestyrning som är lämpad för korridorer som helt saknar ljusinsläpp. Ljuset släcks aldrig helt i utrymmena utan går ner till 10% effekt i viloläge via en sk ”step-down” rörelsesensor.  Detta är möjligt tack vare dimbara LED-paneler och downlights vilket resulterar i både energibesparing och en bra belysningslösning för de människor som vistas i World Trade Center.

Bilder efter bytet till ny LED-belysning

Bilder från World Trade Center

 

Liknande nyheter