fbpx

Danderydstandläkarna ger patienter en naturskön behandlingsmiljö

Hälso- & sjukvård
Danderydstandläkarna erbjuder allmän- och akuttandvård för vuxna och barn. På kliniken vid Mörby Centrum samarbetar tandläkare, tandhygienist och tandsköterska i nära samarbete och tar hand om sina klienter tillsammans för att kunna ta ett helhetsgrepp och ge bästa möjliga service.
Med målsättning att skapa en trevligare och unikare tandläkarmottagning än vad som är standard och samtidigt förbättra upplevelsen för patienterna är belysningen en viktig del av detta koncept. För att få hjälp med att hitta den rätta belysningen så kontaktade Danderydstandläkarna MondeVerde.

Lösning

MondeVerde tog fram flera olika armaturförslag som kan skapa den unika känsla som kunden efterfrågade. Efter diskussioner föll valet på Lumlyx Care LED som är speciellt utvecklad för vårdmottagningar och gillades av Danderydstandläkarna. Med en färgåtergivning CRI> 95 och en färgtemperatur på 5800 Kelvin så är Lumlyx Care LED perfekt anpassad för belysningskrav för vården och behandlingslokaler.

Armaturen som dessutom har valbara naturmotiv ger patienten en avledande och lugnande upplevelse under behandling. Motiven kan väljas ur en stor bilddatabas eller anpassas efter kundens önskemål.

Lumlyx Care LED är energieffektiv och ger hela 19000 lumen och både den lysande kanten och ljuset i bildmotivet är dimbara. Designen gör att armaturen passar både hängande samt monterad direkt mot tak, mått 120×120 cm.

Danderydstandläkarna valde ett motiv med en klarblå himmel med moln på armaturen i de två behandlingsrummen på kliniken. Personalen är mycket nöjda med den nya arbetsmiljön och har även fått positiv respons från klinikens patienter.

 

Resultat

  • Korrekt färgåtergivning som är godkänd för verksamheter som utför operationer.
  • En unik naturkänsla med en lugnande utblick inomhus.
  • Ett dagsljusliknande ljus som ger en positiv inverkan på människors välbefinnande och hälsa.

 

 

”Vi är så nöjda med våra fina lampor från MondeVerde! Det är enkelt att ta färg på patienterna och vi har numer en fantastisk arbetsmiljö!
Att patienterna älskar den är såklart ett stort plus! Vi är så nöjda! Tack MondeVerde för fin service!”
Karolin Palmquist, Danderydstandläkarna

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om våra produkter här