fbpx

Stockholms Sjukhem tar in naturen till vårdtagare

Hälso- & sjukvård
Stockholms Sjukhem är en stiftelse och har i mer än 150 år bedrivit vård och omsorg utan vinstsyfte. Verksamheten bedrivs på flera ställen i Stockholm och erbjuder ett vårdutbud inom geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och äldreomsorg.
Stockholms Sjukhem ville skapa en rogivande och läkande miljö för patienter som vistas och bor i vårdgivarens faciliteter. MondeVerde kunde tillsammans med kunden ta fram armaturer som är unika och som ger en naturliknanden miljö.

Lösning

Armaturen Lumlyx Sky LED är ett virtuellt takfönster som både är lätt och tunn samt har en ramdesign som kan modulanpassas till undertak eller pendlas. I detta fall valdes storleken 60x120cm som monterades i undertaket med hjälp av snabbkontakter. Armaturen har en färgtemperatur på 6500 Kelvin vilket är detsamma som ljuset ute en solig dag.

Stockholms Sjukhem har valt att installera dessa virtuella takfönster i mitten av byggnaden på alla fyra våningsplan för att ge en verklighetstrogen naturupplevelse i kombination med dagsljusbalanserat ljus som ger ett unikt inslag i vårdmiljön. Kunden har valt olika motiv på våningsplanen och samtliga är motiv av en naturmiljö.

Sky LED har en varierande bildatabas med bilder av mycket hög kvalitet som är framtagen tillsammans med erfarna fotografer. Om speciella önskemål kring motiv eftersöks anpassas motivet efter kundens önskemål.

Resultat

  • Naturen blir närvarande i vårdmiljö.
  • Sänker stress och främjar avkoppling för människor som vistas i lokalerna.
  • Ett dagsljusliknande ljus som ger en positiv inverkan på människors välbefinnande och hälsa.

 

 

PRODUKTER I DETTA PROJEKT

Läs mer om våra produkter här