fbpx
Sollentuna Energi lyser upp kommunens lekparker

Sollentuna Energi lyser upp kommunens lekparker

Sollentuna Energi har kommunens uppdrag att bland annat se till att kommunens lekparker har en bra och effektiv belysning. Efter att företaget har genomfört tester på varianter av belysningsarmaturer har man funnit att MondeVerdes armatur Phoenix 3 möter de kvalitetskriterier som man efterfrågar.

-” Vi tycker att resultatet är utmärkt, det ger oss inte bara en väl avvägd belysning som tar hänsyn till omgivande bostadshusen utan även en avsevärd energibesparing” Säger Björn Larsson på Sollentuna Energi.

”Ljuset är jämnt fördelat över lekplatsen och sprider sig inte till den närliggande bebyggelsen. Det faktum att vi kan reglera ljusets styrka efter aktiviteten på lekplatsen gör det till en energieffektiv och lyckad lösning”.

Lösningen Sollentuna Energi har valt gör att armaturerna dimrar ner till knappa 10 watt när det inte är några barn vid lekplatsen och leker. När rörelse detekteras på platsen ökar den inbyggda rörelsesensorn effekten till dryga 33 watt i 10 minuter. Så länge sensorerna känner av rörelse vid lekplatsen bibehålls effekten kvar på 33 watt. Vid rörelsedetektering ökar effekten på alla armaturer, som är vid samma lekplats, via inbyggd trådlös kommunikation.

Vill du veta mer om våra Smart LED™-produkter och projekt kontakta gärna oss på MondeVerde.

Här kan du även läsa en artikel i Sollentuna Energi:s tidning om belysning på lekparker i Sollentuna kommun

Liknande nyheter