fbpx
Spar energi i sommartider

Spar energi i sommartider

I soliga sommartider är belysning inte det första man tänker på. Men det kanske är värt en tanke eller två i hängmattan? Vi upplever att belysningen på kontor, i butiker och andra liknande lokaler är tänd fastän det är den ljusa årstiden och solen strålar in genom fönster. Så varför inte fundera i sommar om det behöver vara så.

Vi menar nämligen att det inte behöver vara så. Vi har fler och fler kunder som upptäcker fördelarna med att låta solen styra ljusnivån på kontoret eller i butiken. Allt som behövs är en Smart LED-belysning där ljusnivå styrs utifrån omgivande ljus. En sådan lösning innebär att du alltid har samma ljusnivå i din lokal. Vid ljust och soligt väder så släcks belysningen helt och vid lite mulet väder så tänds belysningen till lagom nivå. Riktigt mulna dagar eller kvällar så tänds belysningen till full nivå.

En sådan här lösning ger ett härligt dagsljusliknande ljus som samtidigt spar maximalt med energi. Och du har alltid en bra arbetsbelysning. Denna lösning kan enkelt kombineras med rörelsedetektering så att det inte lyser i onödan om ingen är i lokalen.

Ta kontakt med oss om ni vill veta mera om hur ni kan spara energi med hjälp av dagsljuset.

 

Liknande nyheter