fbpx

Teracom väljer MondeVerdes Smart LED™ i Kaknästornets nya datahall

När Teracom bygger sin allra modernaste och energisnålaste datahall i deras flaggskeppsbyggnad Kaknästornet så väljer man produkter av utmärkt kvalitet. Det är viktigt att kylanläggningar, krafttillförsel, reservkraft och rack till servrar och videoutrustning håller högsta kvalitet och är energieffektiva och miljövänliga. Att även belysningen är energieffektiv är viktigt. Kravet på belysningen i hallen är 750 lux vid golvytan för en bra arbetsmiljö.

Valet av belysningslösning föll på MondeVerdes Smart LED™ LumiROD 416 Eco på 54 watt med dagsljusvitt ljus (5300 K). LumiROD416 producerar ett dagsljusliknande ljus med en energieffektivitet på över 140 lumen per watt. Armaturen har i denna variant inbyggd ljus- och rörelsesensor. I datahallen har man valt att rörelsesensorerna släcker ljuset efter 10 minuter om ingen rörelse detekterats. På så sätt så får man en ännu energieffektivare belysningslösning. Då just denna datahall har fönster med mycket ljusinsläpp så kan den inbyggda ljusstyrningen konfigurerats till att hålla en konstant luxnivå på 750 lux. Detta innebär att på dagar och tider med mycket dagsljus så dimras armaturerna automatiskt ner eller släcks helt då de inte behöver använda full effekt för att uppnå 750 lux.

Med 30 % färre armaturer, än vanliga modeller av LED-armaturer, så uppnår man minst 30 % lägre elkostnader också. Detta utan att göra avkall på belysningsstyrka eller arbetsmiljön.

 

 

 

Liknande nyheter