fbpx
Ukulelen Vägförening i Täby skaffar LED

Ukulelen Vägförening i Täby skaffar LED

 Ukulelen vägförening på Anbudsvägen i Täby utanför Stockholm ville ha en ny vägbelysning som var energisnålare, krävde mindre underhåll och dessutom skulle det blir bättre ljus på gatan. Efter att ha mätt upp ljuset på gatan och gjort några olika ljusdesigner med olika armaturstorlekar så föll valet på vår Phoenix 6 LED, med maximal uteffekt på 66 watt.

Man valde även att lägga till optionen för trådlös styrning i armaturerna för att själva optimera ljusnivåer vid olika tider på dygnet och efter årstiderna.

Dessutom så har armaturerna inbyggd ljussensor som standard, så de sköter tändning och släckning av sig själv och föreningen behöver inte längre förlita sig på någon extern tids- eller ljus-styrning, uten denna kan monteras bort.

Med vår enkla programvara kan de dessutom nattprogrammera armaturerna för att spara ännu mera energi.

Hur blev resultatet då? Det blev alldeles utmärkt. Det blev ljusare och mycket bättre ljusutbredning, dvs ett jämnare ljus på gatan. Detta beror på att våra LED-armaturer har optimeras för att ”sträcka” ut ljuset i sidled längs med gatan med unika linser på dioderna.

Göran Liljefors Brindell, som varit vår kontaktperson i föreningen, är mycket nöjd och rekommenderar andra vägföreningar att göra samma smarta (energismarta) val då de skall byta ut sina gamla kvicksilverarmaturer.

Bilder nedan visar gatan innan och efter bytet till Phoenix 6 LED.

Liknande nyheter