fbpx

Utmärkt belysning på tennisbanan i bostadsområde

I Örebro ville kommunen ha bättre belysning på tennisbanan vid Längbrogatan. Tennisbanan är egentligen en kombinerad tennis- och basketplan utomhus som ligger i ett bostadsområde i centrala Örebro. Kommunen ville förbättra möjligheterna för lek- och fritid men samtidigt ha en belysning som inte kostar så mycket i drift och underhåll. Önskvärt var att belysningen endast belyser denna tennisplan och inte Inget störande ljus sprids på de närboende.

För att uppfylla kraven så valde man att använda MondeVerdes Smart LED™ SunBURST 8 som har en mängd olika smarta optiska lösningar. I detta fall så används en optik med reflektorer kring LED-dioderna som fokuserar ljuset på tennis- och basketplanen. Denna optiska lösning passade väl in i bostadsområdet då det blir minimalt med ljus och stör därmed inte de närboende i området.

SunBURST 8 armaturen ger också en väldigt låg driftskostnad då den har en effekt på endast 88 watt. Detta spar mycket pengar till kommunen samtidigt som det ger en bättre service till de boende i området. I detta fall valdes dioder med dagsljusvitt ljus (5000 K) för att ge ett ljus med bästa möjliga synbarhet.

Liknande nyheter