fbpx

Värmdö Gummiservice nya LED-belysning ger en bättre arbetsmiljö

Värmdö Gummiservice på Värmdö, utanför Stockholm, bedriver försäljning av produkter och tjänster för fordon och entreprenadmaskiner. I kontoret och i butiken, där företaget har sin kundmottagning, så önskade man en ny belysning för att förbättra sin arbetsmiljö. Att belysningen skulle vara energisnål var en självklarhet.

Valet av belysningslösning föll på MondeVerdes Smart LED™ SkyLIGHT 66 ELP på 34 watt med dagsljusvitt ljus (5000 K). LED-armaturerna i butik, kundyta och kontoret anslöts till våra energisparande kombinerade ljus- och rörelsesensor för att spara maximalt med energi. Detta innebär att ljuset i dessa utrymmen dimras utifrån omgivande dagsljus och tänds upp vid rörelse i lokalerna. I korridoren så användes en så kallade ”step-down” rörelsesensor som har den egenskapen att den dimrar ner ljuset till en låg nivå då ingen är där. Fördelen med detta är att korridoren som inte har så mycket ljusinsläpp aldrig släcks ner helt vilket skapar en säkrare miljö.

Med hjälp av den här belysningslösningen beräknas Värmdö Gummiservice göra en energibesparing på 69 % per år och en lägre totalkostnad på 44 % över en 10-års period. Allt detta utöver de hälsoeffekter som företagets personal kan tillgodoses.

Liknande nyheter