fbpx
Coor fortsätter energieffektivisera till ICA Logistik

Coor fortsätter energieffektivisera till ICA Logistik

Coor Service Management arbetar bland annat med fastighetsservice och har idag förvaltningsuppdrag åt ICA Logistik på deras distributionscentraler. En del av företagets uppdrag är att aktivt jobba med ICAs omfattande energieffektivisering.

ICA Logistik har bytt ut belysningen i 11 av 29 lastslussar vid företagets distributionscentral i Kallhäll. Detta är ett ytterligare exempel på en energieffektiviserande åtgärd på distributionscentrelan i Järfälla som föreslagits av Coor. Förutom den energibesparing ICA kan räkna hem så får de anställda en god arbetsbelysning vilket resulterar i ökad arbetssäkerhet.

Den nya LED-belysningen som MondeVerde har levererat är en energisnål LED-armatur som tål tuffa miljöer, modell LumiROD 416 Eco på 52 watt och ett ljusflöde på över 7000 lumen. De nya armaturerna ersatte föråldrade lysrör med en total effekt på 116 watt (2×58 watt). Bytet av belysning resulterar i en halvering av energiförbrukning samt minskar underhållsbehovet.

Coor är nöjda med det nya vita ljuset som har en jämnare spridning. ”Vi spar energi, vi har ett bättre ljus och nu lyser det ända in i lastbilen” säger Peter Öberg på Coor.

 

Liknande nyheter